Резервите на "Реал" (Мадрид) се провалиха срещу третодивизионния "Фуенлабрада", но това не попречи на белите да продължат напред за Купата на краля. Двубоят на стадион "Сантяго Бернабеу" завърши 2:2, а мадридчани се класираха за осминафиналите с общ резултат 4:2.

Старши треньорът на "Реал" Зинедин Зидан даде почивка на всичките си основни играчи. Той пусна като титуляри вратаря Кейлор Навас, Ашраф Хакими, Начо Фернандес, Алваро Техеро, Тео Ернандес, Дани Себайос, Матео Ковачич, Маркос Йоренте, Франчу, Оскар Родригес и Борха Майорал.

"Фуенлабрада" започна много смело мача на "Бернабеу" и определено беше по-добрият отбор през първото полувреме. След като отправиха няколко опасни удари в началото, гостите успяха да поведат в 25-ата минута. Луис Мия отправи чудесен изстрел от дистанция, при който топката се отби в гредата, след което срещна тялото на Навас и влетя в мрежата.

"Реал" натисна в опит да изравни, но не създаде почти нищо интересно до края на полувремето. През втората част ситуацията на терена не се промени. В 62-ата минута "Фуенлабрада" беше много близо до второ попадение, което щеше да завърже здраво интригата в сблъсъка. Напречната греда обаче спаси домакините след удар с глава на Даниел Диас.

Веднага след това на терена се появи Гарет Бейл, който заради контузия не беше играл от септември. Влизането в игра на уелсеца сложи край на страданията на "Реал".

Само няколко секунди след появата си той получи топката на десния фланг и достави изключително центриране с външен фалц за Майорал. Нападателят стреля с глава от границата на вратарското поле. Ударът му се отби в тревата, след това в напречната греда и се озова във вратата.

В 70-ата минута Бейл се измъкна зад защитата със страхотен финт и стреля. Вратарят Пол спаси удара му, но топката се озова в Майорал, който я овладя на гърди и спокойно я изпрати в близкия ъгъл - 2:1.

"Фуенлабрада" обаче не се предаде. В 89-ата минута третодивизионният отбор заслужено стигна до изравнително попадение. Негов автор стана влезлият като резерва Алваро Портия.

В първия мач "Реал" отново имаше доста трудности, но спечели с 2:0 след две дузпи. В осминафиналите белите най-вероятно ще се изправят срещу големия съперник "Барселона". Каталунците имат аванс от 3:0 срещу "Мурсия" преди реванша в сряда.

Dnevnik.bg