Петкратният световен шампион в ралитата Себастиен Ожие подписа нов договор с тима на "М-Спорт Форд". Френският пилот, който за пета поредна година триумфира в Световния рали шампионат (WRC) обяви, че ще кара за отбора на Малкълм Уилсън и през 2018 г. Бъдещето на Ожие и на тима не беше сигурно, след като Уилсън няма заводската подкрепа на "Форд", а само ползва коли на компанията, търсейки спонсори независимо.

Сериозна роля за новият контракт на Ожие е, че "Ред Бул", чието лице е пилотът, ще продължи да плаща заплатата му. Французинът е най-високоплатеният състезател във WRC, получавайки годишно без бонусите около 4 млн. долара.

Втори пилот на "М-Спорт" ще бъде Елфин Еванс, който и досега беше под шапката на отбора. Британецът, който спечели първата си победа във WRC в рали "Уелс", обаче караше "Форд Фиеста" подготвен от D-Mack. Еванс ще замени преминалия в "Тойота" От Танак.

"Да успеем да подновим договорите си със Себастиен и Елфин е наистина прекрасна новина преди Коледа за целия отбор. Те са страхотни пилоти и няма съмнение, че с тях ще продължим да преследваме върховете в спорта. Нашите конкуренти ще са още по-мотивирани, но и ние ще дадем 110% от себе си", каза Уилсън след подписването на договорите.

Ожие спечели спечели две ралита през сезона (Монте Карло и Португалия), но беше много постоянен, качвайки се на подиума общо девет пъти в 13 състезания и отпадна само веднъж. "М-Спорт" участва в Световния рали шампионат от 2006 г., но едва сега успя да спечели титлите при пилотите и конструкторите.

"Това, което постигнахме само за една година е наистина невероятно и ми дава оптимизъм за следващия сезон. Радвам се, че най-накрая подписахме нов договор и сега можем да се готвим спокойно за 2018 г. Целта ми е ясна – шеста световна титла", каза Ожие.

Новият сезон във WRC започва на 25 януари 2018 г. традиционно с рали "Монте Карло" и ще включва 13 надпревари. "М-Спорт" ще продължи да ползва кола "Форд Фиеста" с двигател EcoBoost.

Дневник