Кливланд кавалиърс" записа девета поредна победа, а Леброн Джеймс беше изгонен за пръв път в кариерата си в НБА при успеха със 108:97 над "Маями". Това беше двубой 1082 за крилото на "кавалерите", който играе в Националната баскетболна асоциация от 2003 г.

Джеймс беше изгонен за две последователни технически нарушения, след като оспорваше отсъждане на съдията, че е направил фаул. Две минути преди края на третата четвърт крилото беше отстранен от игра при аванс от 23 точки на тима си. Въпреки че не завърши мача, звездата на "Кавалиърс" се отчете с "дабъл-дабъл" - 21 точки и 12 борби.

Най-резултатен за победителите в тяхната зала "Куикън лоунс арена" беше Кевин Лав, който завърши с 38 точки, девет борби и две асистенции. Лав реализира 32 от своите точки през първото полувреме, като беше 10/16 от стрелба и 4/8 от зоната за три точки. Тежкото крило застана на наказателната линия 17 пъти и вкара в 14 от опитите си.

За "Маями" най-резултатен беше Дион Уейтърс с 21 точки, а Адебайо добави 19, но "горещите" не успяха да избегнат десетата си загуба в 20 мача от началото на сезона. "Кливланд" продължава да е трети на Изток с 14 победи и седем поражения. "Маями" е девети, под чертата на плейофите.

"Не мисля, че е случило кой знае какво, но държа на мнението си, че съдията не беше прав. През целия мач Джеймс Джонсън ме фаулираше, след това аз го фаулирах, но обясних точно това на съдията, който пък реши да ми даде две технически нарушения", каза звездата на "Кливланд" след мача.

Реферът Кейн Фицджералд обаче имаше друго мнение, обяснявайки, че Джеймс е бил ненужно агресивен. "Той се обърна към мен, размахвайки юмруци във въздуха, а след това няколко пъти ми изкрещя не особено приятни неща в ухото."

В Сакраменто местният тим "Кингс" загуби с 87:112 от "Милуоки бъкс". "Кралете", които преди ден надиграха шампиона "Голдън стейт уориърс" този път изиграха слаб мач и нямаше никакъв шанс срещу "елените".

Звездата на "Милуоки" Янис Андетокунбо реализира 32 точки, 19 от които в третата четвърт, за да подпечата успеха на тима си. Ерик Бледсоу добави 21 и помогна за десетата победа на "Бъкс" от началото на сезона. Тимът е на осмото място в Източната конференция, като е изиграл 19 двубоя. "Сакраменто" остава предпоследен 14-и на Запад.

Дневник