Преговорите за обединителен мач между Антъни Джошуа и Джоузеф Паркър са на финалната права. Очаква се двамата да се качат на боксовия ринг в началото на следващата година, а сделката да бъде обявена до две седмици.

Джошуа притежава три от петте световни титли в тежката категория - на Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF) и Международната боксова организация (IBO). Паркър държи пояса на Световната боксова организация (WBO).

И двамата не познават вкуса на загубата, откакто влязоха в професионалния бокс. 27-годишният aнгличанин има 20 победи в 20 мача с 20 нокаута. 25-годишният новозеландец е спечелил 18 от 24-те си двубоя с нокаут.

"Мисля, че ще има споразумение с Паркър и екипа му в рамките на следващата или по-следващата седмица. Има голяма вероятност (промотърът на Паркър) Дейвид Хигинс да лети насам следващата седмица и да финализираме сделката", каза промотърът на Джошуа Еди Хърн пред "Скай спортс".

"Когато една сделка е толкова близо, трябва да се срещнете лице в лице. Работим върху това, преговаряме, никой няма да се прибере у дома, докато не приключим сделката", допълни британският мениджър.

По думите му двубоят между Джошуа и Паркър вероятно ще се състои в края на март или първата седмица на април. "Нямаме краен срок, но такова е нашето желание. Мисля, че сме на едно телефонно обаждане от финализиране на преговорите", каза още Хърн.

Една от потенциалните арени на сблъсъка е зала "О2 арена" в Лондон. "Това обаче е обединителен мач. Защо да правим мач пред 16 000 зрители, когато можем да съберем 80 000. Има варианти - стадион "Милениум" в Кардиф, "Туикънъм" в Лондон. Проблемът е, че много от големите футболни стадиони не искат теренът им да бъде използван в тази част от сезона", обясни Хърн.

След мача на Джошуа с Карлос Такам в края на октомври той заяви, че плановете са неговият клиент да направи три мача през 2018 г. Желанието на британците е два от тях да бъдат обединителни - срещу Паркър и Дионтей Уайлдър. 32-годишният американец, който има 39 победи в 39 мача и 38 нокаута, държи най-ценния пояс в тежката категория - на Световния боксов съвет (WBC).

"За Антъни има два перфектни мача - с Паркър и Уайлдър. Мачът с Уайлдър засега е нереалистичен заради условията, които те имат. Мачът с Паркър е значително по-близо", каза Хърн.

Ако Джошуа победи Паркър, най-вероятно ще има още един двубой, преди да се стигне до мечтания сблъсък с Уайлдър. "Може да направим защита на пояса на WBA срещу Дилиън Уайт, или да отидем в САЩ за мач с Джарел Милър. Има различни опции, но целта е една - Антъни да стане абсолютен световен шампион", завърши Хърн.

Дневник