Волейболистите на "Левски" преодоляха с лекота квалификационната фаза на третия по сила европейски клубен турнир - "Чаландж къп". Сините записаха втора убедителна победа срещу представителя на Люскембуг "Щрасен".

След като в първата среща се наложи с 3:1 (22:25, 25:16, 25:20, 25:20), днес тимът на Владимир Николов спечели още по-категорично в зала "Христо Ботев" - 3:0 (25:13, 25:15, 25:19).

"Левски" имаше нужда от два гейма тази вечер, за да си гарантира участие в следващата фаза. Те бяха спечелени само за 44 минути. След това сините намалиха оборотите и допуснаха изоставане от четири точки в началото на третата час. Те обаче бързо си върнаха ритъма, обърнаха резултата в средата на гейма и го затвориха убедително на 19.

Гордан Люцканов беше най-резултатен за българския отбор с 13 точки. Теодор Богданов и Иван Панков добавиха по 10 точки. За "Щрасен" най-полезен беше българинът Любомир Миланов с 10 точки.

В първия кръг от основната фаза на "Чаландж къп" "Левски" ще има доста по-сериозен съперник в лицето на холандския "Орион" (Дьотинхем). Първият двубой ще се изиграе следващата седмица в София.

В тази фаза на турнира се включва и другият български представител в турнира - "Монтана". Бронзовият медалист в Суперлигата се изправя срещу "Апоел" (Кфар Саба). Първата среща е следващата седмица в Израел.

Дневник