Манчестър сити" спечели драматично 12-ата си поредна победа. Рахим Стърлинг вкара в 96-ата минута и донесе успеха с 2:1 срещу "Саутхемптън" на "Етихад".

Макар и трудно "гражданите" съхраниха преднината си от осем точки пред градския си съперник "Манчестър юнайтед".

Останалите преследвачи също взеха победи. Шампионът "Челси" стигна до 1:0 срещу "Суонзи" и е трети на 11 точки от "Сити", а "Арсенал" записа гръмка победа с 5:0 срещу "Хъдърсфийлд" и остава четвърти. Петото място е за "Ливърпул", който си тръгна с успех с 3:0 от гостуването си на "Стоук сити".

С 40-те си точки от първите 14 кръга "Сити" изравни рекорда на "Тотнъм" от сезон 1960-61 за най-добър старт на първенството до тази му фаза.

Стърлинг се превърна в безценен играч за "гражданите", като за четвърти път през сезона вкара в 84-ата минута или по-късно и донесе победата за отбора си. В предния кръг го направи при 2:1 срещу "Хъдърсфийлд" като гост.

През първото полувреме "Сити" беше по-активен и атакуваше, но без успех. В 14-ата минута вратарят на гостите спаси удар от разстояние на Стърлинг.

Малко след почивката Кевин де Бройне центрира от фаул и Ван Дайк отклони топката във вратата си. "Светците" съумяха да изравнят в 75-ата, когато след центриране от ляво Буфал върна към точката за дузпата и Ромеу отбеляза.

"Манчестър сити" се насочи в нападение и положи много усилия, за да спечели. Домакините постигнаха целта си в 96-ата минута, когато Стърлинг стреля технично от границата на наказателното поле и отбеляза.

Наред с победите на всички водещи отбори, успех постигна и поставеният под напрежение "Евертън". "Карамелите" спечелиха с 4:0 срещу "Уест хем".

Ключова роля имаше Уейн Рууни, който вкара три от головете, а Уилямс добави четвъртия.

"Евертън" събра 15 точки и се изкачи на 13-ото място. По-рано клубът избра Сам Алърдайс за мениджър.

Дневник