Лудогорец" получи разрешение да започне изграждането на сектора за гости на стадиона си. Общинският съвет в Разград одобри предложението футболният клуб да модернизира първо тази трибуна, а след това сектор А.

Според концесионния договор между общината и "Лудогорец" първо трябваше да се изгради централната трибуна, а след това секторът, където се настаняват привържениците на гостуващите отбори.

"В писмото на изпълнителния директор на клуба Ангел Петричев до община Разград се уточнява, че необходимостта от тази промяна се обосновава от изискванията на УЕФА за инфраструктурни критерии на стадионите и наредбите, регламентиращи отделните турнири, организирани от УЕФА. Към настоящия момент секторът за гости - Г, се явява непригоден за настаняване на фенове на гостуващите отбори по време на футболни срещи от Шампионската лига и Лига Европа", написа местният "Екип 7".

От Общинския съвет потвърдиха пред "Дневник", че предложението е прието, и уточниха, че написаното в "Екип 7" е вярно. Документите ще бъдат готови в 7-дневен срок заради структурни смени. Това се дължи на смяната на досегашния председател на съвета Надежда Радославова със Стоян Ненчев.

Футболният клуб подписа договор за концесия на стадиона през декември 2016 г. за срок от 35 години. Според условията "Лудогорец" трябва да инвестира 18.5 милиона лева в спортното съоръжение. Футболният клуб ще плаща годишна концесия от 14 000 лева.

През лятото "Лудогорец" получи разрешение да играе мачовете си от груповата фаза на европейските клубни турнири в Разград, след като при предишните участия домакинстваше на Националния стадион "Васил Левски" в София.

Условията в сектора за гости често предизвикват критики. Изпълнителният директор на "Лудогорец" Ангел Петричев каза наскоро, че се очаква трибуната да бъде изградена бързо.

Дневник