Верея" продължи със силното си представяне срещу водещите отбори в Първа лига, постигайки неочаквана победа над шампиона "Лудогорец" в Стара Загора. Разтрисаният от финансови проблеми клуб спечели с 2:1 и нанесе втора загуба за разградчани в първенството в рамките на по-малко от месец. Исмаил Иса и Салим Керкар бяха точни за тима от Стара Загора, а Моци с много красив гол се разписа за "Лудогорец.

Успехът изкачи тима на Илиан Илиев на петото място в класирането, а "Лудогорец" остава начело. Грешната стъпка на шампионите обаче дава шанс на ЦСКА, който играе по-късно със "Септември", да се доближи само на точка.

"Преди двубоя видях, че момчетата имат някакъв празен поглед, затова им казах, че въпреки всички проблеми ни остава да излезем и да играем футбол. Когато си срещу тези големи отбори трябва да не изпитваш страх, това им казах, че не трябва да се даваме лесно, когато тръгнат да ни сплашат", каза треньорът на "Верея" Илиан Илиев. "Ние, треньорите, даваме указания до пет минути преди мача, след това са момчетата вътре на терена."

Специалистът говори и за финансовите проблеми в Стара Загора, като уточни, че до края на есенния полусезон трябва да има яснота за бъдещето на клуба.

След като през уикенда "Верея" създаде големи проблеми на "Левски" и загуби след гол с ръка в 90-ата минута, сега съставът от Стара Загора показа, че е много труден съперник за всички водещи отбори. Илиан Илиев беше подредил отлично футболистите си, които впечатлиха с изявите си в защита.

"Лудогорец" започна по-активно и още във втората минута удари греда чрез Клаудиу Кешеру. След тази ситуация обаче "Верея" заигра по-добре и дори откри резултата в 12-ата минута, когато Исмаил Иса се озова на отлична позиция в наказателното поле и изпревари Игор Пластун, за да се разпише.

До края на първата част "Лудогорец" имаше надмощие и изравни в 24-ата минута. Козмин Моци, който дотогава беше неубедителен, отбеляза след красив удар от воле. Топката беше лошо изчистена и румънският защитник я прати неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата на Пламен Колев.

Вратарят на "Верея", който получи шанс след наказанието на титуляра Георги Аргилашки, направи много силен двубой и се отчете с много важни спасявания. Малко преди почивката шампионите поискаха и дузпа, след като Вандерсон падна в наказателното поле, но съдията Неделчо Гаджалов подмина ситуацията.

Второто полувреме мина под диктовката на гостите от Разград. Те обаче направиха сериозни пропуски, които можеха да решат изхода от срещата доста по-рано. В началото на второто полувреме и Кешеру падна в наказателното поле след контакт с Джемиа, но и в този случай реферът не посочи бялата точка.

От всичките пропуски се възползваха домакините, които направиха няколко опасни контраатаки, но при една от тях Валери Домовчийски не уцели вратата, останал сам срещу Хорхе Броун. В 83-ата минута грешка нямаше и Салим Керкар отбеляза победния гол.

В продължение на повече от минута футболисти на "Верея" играха с глава около наказателното поле на "Лудогорец", а разградчани не успяха да изчистят. Накрая Джемиа центрира остро отляво, Броун не се намеси добре и на празна врата Керкар нямаше проблеми да се разпише.

"Имахме много положения, но не ги отбелязахме, неписаното правило е, че когато подценяваш ситуации, после си патиш. Освен това представянето ни в защита беше под всякаква критика", каза треньорът на "Лудогорец" Димитър Димитров.

Специалистът открои тенденция срещу "Лудогорец". "Всички видяха какво се случи, какво беше с "Витоша" (Бистрица) и сега. Преди се каза, че се помага най-много на "Лудогорец", и сега все едно всички се опитват да докажат обратното. Обидно ми е и ми е неприятно от това, което се случва", каза ядосаният Димитров.

"Дали имам подкрепа от футболистите трябва да питате тях, аз се опитвам да работя професионално и да давам най-доброто от себе си за отбора. Никой не е застрахован от загуби и от равни срещи. Ние обаче загубихме мач, в който не бяхме надиграни."

До началото на ноември "Лудогорец" нямаше загуба, но за по-малко от месец претърпя общо три поражения. Освен тези от ЦСКА и "Верея" в първенството шампионите загубиха и от "Истанбул Башакшехир" в Лига Европа.

Дневник