ЦСКА се възползва от грешната стъпка на шампиона "Лудогорец" срещу "Верея" и се доближи на една точка от върха в Първа лига. С голове на Фернандо Каранга и Кирил Десподов червените постигнаха рутинна победа с 2:0 срещу новака "Септември" пред празните трибуни на стадион "Българска армия".

Тимът на Стамен Белчев събра 41 точки след 12-ия си успех от 18 мача и се откъсна с шест точки пред третия "Левски". "Берое" с 31 точки, "Верея" с 29 точки и "Ботев" с 28 точки допълват първата шестица.

"Септември" е десети с 20 точки след десетата си загуба за сезона, а "Етър" (15 т.), "Дунав" (14 т.) и "Витоша" (4 т.) заемат последните три места.

ЦСКА имаше възможност да поведе още в осмата минута. Защитата на "Септември" сбърка при изнасянето на топката, тя беше изнесена бързо на левия фланг за Антон Недялков. Левият краен бранител достави перфектно центриране към далечната греда за Кирил Десподов, който не успя да уцели вратата на пет метра от голлинията.

В 18-ата минута и "Септември" пропусна от добра ситуация. След центриране от корнер Крис Гади свали с глава към далечната греда за Иван Тинев. Той обаче не успя да уцели добре топката и я изпрати далеч в аут от ъгъла на вратарското поле.

Седем минути по-късно гостите отново допуснаха груба грешка в опита си да изнесат топката. Кристиян Малинов я отне от Борис Галчев и нахлу в наказателното поле.

Патрик Весели му подложи крак, а Малинов стигна пръв до топката и се възползва от ситуацията с театрално хвърляне. Петър Костадинов посочи бялата точка, а Каранга уверено реализира дузпата.

До края на полувремето имаше само още една опасна ситуация, при която Тиаго беше изведен зад защитата. Вратарят Янко Георгиев обаче излезе предвидливо, успя да стигне пръв до топката и я изчисти с шпагат.

Четири минути след началото на втората част и Десподов беше изведен сам срещу Георгиев. Крилото на ЦСКА преодоля вратаря, но отправи неточен удар.

В 55-ата минута червените стигнаха до втори гол. Те хванаха "Септември" на контраатака, Каранга се пребори, за да задържи топката и комбинира с Тиаго. Португалецът изведе Десподов вдясно от вратата и юношата на "Литекс" отбеляза със страхотен шут в близкия горен ъгъл.

До края на мача ЦСКА имаше няколко добри ситуации да стигне до трети гол. Най-близо беше Каранга, който в 72-ата минута беше много близо до 15-ия си гол от началото на сезона, но ударът му срещна гредата.

Дневник