Камп ноу" е един от вариантите за арена на обединителния боксов мач в тежка категория между Антъни Джошуа и Джоузеф Паркър. 28-годишният англичанин и 25-годишният новозеландец са на финалната права в преговорите за двубой през март или първата седмица на април догодина.

Джошуа притежава три от петте световни титли в тежката категория - на Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF) и Международната боксова организация (IBO). Паркър държи пояса на Световната боксова организация (WBO).

Промотърът на Джошуа Еди Хърн заяви, че очаква финализиране на сделката до две седмици. Той планира следващата седмица да се срещне лично с Дейвид Хигинс, който представлява Паркър.

"Причината да предложа Барселона е, защото знам, че англичаните обичат да ходят в Испания и ще има много чужденци. Те може би нямат нужда от туристи. Вероятно дори си мислят, че имат твърде много. Но един мач такъв мач извън туристическия сезон ще би се отразил добре икономически", каза Хигинс пред "Скай спортс".

"Камп ноу" е с капацитет от 99 хиляди места, което би превърнало двубоят между Джошуа и Паркър в един от най-посетените в съвременната история на бокса. "Казвам го като предложение, без все още да сме имал конкретни разговори", уточни Хигинс.

В щаба на Джошуа искат двубоят да е на британска земя, но не изключват други опции. "Има варианти - стадион "Милениум" в Кардиф, "Туикънъм" в Лондон. Проблемът е, че много от големите футболни стадиони не искат теренът им да бъде използван в тази част от сезона", обясни Хърн.


По думите му една от потенциалните арени на сблъсъка е зала "О2 арена" в Лондон, но по-вероятно е мачът да бъде на стадион. "Това е обединителен мач. Защо да правим мач пред 16 000 зрители, когато можем да съберем 80 000, каза още Хърн. 

Дневник