Вицешампионът на НБА "Кливланд кавалиърс" продължи възхода си с десета поредна победа. "Кавалерите", които стартираха сезона със седем загуби в 12 мача, се наложиха със 121:114 при гостуването на "Атланта хоукс".

Леброн Джеймс отново беше движещата сила в състава на Тайрон Лу. 32-годишният играч, който кара своя 15-и сезон в лигата, завърши с 24 точки, 12 асистенции, шест борби, два чадъра и две откраднати топки. Той вкара три тройки от шест опита и не пропусна нито един от петте си изстрела за две точки.

Кевин Лав се отличи с дабъл-дабъл от 25 точки и 16 борби, шест от които в атака. Той вкара седем от 17-те си стрелби от игра, но също имаше висок процент от дистанция - четири тройки от девет опита.

Много силен мач изигра и Дуейн Уейд. Ветеранът се включи от пейката с 19 точки при 55% успеваемост в изстрелите от игра. Към точковия си актив той добави четири откраднати топки, три асистенции и две борби за 23 минути. Джей Краудър завърши с 15 точки, а Джеф Грийн се отчете с 12.


Двата отбора приключиха с еднаква успеваемост в стрелбата от игра - по 52% след 41 коша от 79 опита. Разликата дойде в ефективността от зоната за три точки. "Кливланд" вкара 18 тройки от 39 опита, а "Атланта" - 12 от 31.

Денис Шрьодер беше най-резултатен за домакините с 27 точки. Ершан Илясова добави 22 точки, а Марко Белинели завърши с 18. "Ястребите" допуснаха 17-ата си загуба от 21 мача и заемат предпоследното място в Източната конференция. С по-лоши показатели в цялата лига е само "Чикаго булс", който е спечелил три от 20-те си двубоя този сезон.

В същото време Кайри Ървинг вдъхнови "Бостън селтикс" за победа №19. "Келтите" постигнаха домакински успех със 108:97 срещу "Филаделфия 76", а плеймейкърът им отбеляза 36 точки. Той вкара пет тройки от осем опита и общо 12 коша от 21 стрелби от игра.

Ал Хорфорд също изигра впечатляващ мач за "Бостън". Той вкара 21 точки при 75% успеваемост в стрелбата от игра, а освен това се отчете с осем борби и пет асистенции. Маркъс Морис добави 17 точки, а новобранецът Джейсън Тейтъм завърши с 15.

Въпреки че беше без получилия почивка Джоел Ембийд, "Филаделфия" поддържаше интригата до последната четвърт. В заключителните минути обаче "Бостън" отвори разлика от 13 точки и не позволи на съперника да се върне в мача.

Фаворитът за наградата за новобранец на сезона Бен Симънс беше най-полезен за "Филаделфия" с 15 точки, седем асистенции, шест борби и пет откраднати топки.

Дарио Шарич се отличи с дабъл-дабъл от 18 точки и десет борби, Джей Джей Редик завърши със 17 точки.

"Бостън" остава начело в Източната конференция с най-добрите показалите в НБА - 19 победи от 23 мача.

"Детройт пистънс" е втори на изток с 14 спечелени от 20 изиграни двубоя. "Кливланд" се придвижи до третата позиция с 15 победи и седем загуби.

В Западната конференция води "Хюстън рокетс" със 17 победи и четири поражение. Шампионът "Голдън стейт уориърс" е трети с 16 успеха в 22 срещи, следван от "Сан Антонио спърс (14-7).

Дневник