Пилотът от академията на "Ферари" Шарл Леклер получи място във Формула 1 за сезон 2018. Роденият в Монако състезател ще кара за тима на "Заубер" от следващата година, обявиха от швейцарския отбор. Леклер, който е шампион във Формула 2 за 2017 г. ще си партнира с Маркус Ериксон.

Талантливият пилот е само на 20 години и още в дебютния си сезон във Формула 2 спечели титлата. В 11-те уикенда, в които се провеждаха по две надпревари, Леклер спечели седем победи. Той записа и осем полпозишъна и изпревари със 72 точки в крайното класиране руснака Артьом Маркелов.

Изненадващо мястото си в тима запази Маркус Ериксон. Шведът участваше във всички състезания през сезона, но не успя да спечели нито една точка. За разлика от него Паскал Верлайн, който спечели всички пет точки за "Заубер" беше освободен.

Трети пилот на тима остава Антонио Джовинаци, който също е част от програмата на "Ферари".

Другата новост в "Заубер" е новото име на тима от сезон 2018. Швейцарският отбор ще се казва "Алфа Ромео Заубер", а оцветяването е променено от синьо в бяло-червено.

"Доволни сме, че можем да обявим важен спонсор като "Алфа Ромео", който ще бъде основен за нашия отбор. Партньорството включва стратегическа, рекламна и технологична помощ", обявиха от "Заубер". Швейцарците ще продължат да използват двигатели "Ферари", а влизането на "Алфа Ромео" е по-скоро маркетинг ход за италианската марка.

"Това е важна стъпка за "Алфа Ромео" към връщането му, там където му е мястото. Това е добре за всички страни, а най-доволни ще са феновете, които отново ще могат да подкрепят любимата си марка", каза шефът на "Фиат-Крайслер" Серджо Маркионе.

Дневник