Христо Стоичков рядко говори за български футбол, но когато го прави често изказва критично мнение. Легендарният футболист даде интервю пред хърватското издание "Спортске новости", в което обсъди най-различни теми, най-вече от случващото се на Балканския полуостров. Стоичков засегна и "Лудогорец", обяснявайки, че българският шампион не развива местните таланти.

"За съжаление сега българският футбол не е като преди. Виждате, че в най-добрия български отбор – "Лудогорец", има само двама българи. По този начин не може да развиваш местните таланти и националния отбор", коментира Стоичков пред изданието, съветвайки разградчани да налагат повече българи в състава.

Той напусна България преди няколко години, след като беше треньор на "Литекс", а после за кратко и на ЦСКА при размяната на акции между "Титан", Гриша Ганчев и Александър Томов.

Стоичков коментира и Ивайло Петев, с когото не крие, че е в близки отношения и много харесва. Легендарният футболист обясни, че е неприятно изненадан от начина, по който Петев беше освободен от "Динамо" (Загреб) през лятото.

"Петев е добър, но защо така го изгониха от "Динамо". Не постъпиха никак коректно. Доколкото знам, той е бил много добър към хората от "Динамо", добави Стоичков.

Дневник