Байерн" (Мюнхен) не изигра най-силния си мач, но спечели домакинството с 3:1 срещу "Хановер". Баварците трябваше да се потрудят доста, а второто и третото попадение паднаха в заключителните 25 минути от срещата. През първата част беше много интересно, като гол на Левандовски беше отменен, а "Хановер" изпусна дузпа.

За "Байерн" точни бяха Видал, Коман и Левандовски. Полякът подобри рекорд на Герд Мюлер, след като вкара във всяко едно от първите седем домакинства от началото на сезона. Той вече има 14 попадения през тази кампания.

Баварците започнаха много активно от първия съдийски сигнал, а Артуро Видал беше футболистът, кйто до 10-ата минута имаше два добри шанса. Чилиецът опита изстрели към вратата на "Хановер", а при единия от тях дори уцели страничния стълб.

Все пак в 17-ата минута "Байерн" поведе и то именно чрез Видал. Халфът засече центриране на Томас Мюлер без дори да има идея да стреля към вратата, търсейки Левандовски. Полякът и вратарят на "Хановер" Чаунер обаче се разминаха с топката и тя влетя в мрежата – 1:0.


Това не задоволи изцяло тима на Юп Хайнкес, който продължи да бъде много активен и да търси още попадения. Осем минути след гола на Видал, баварците вкараха за втори път, когато точен беше Левандовски.

След намеса на системата за видеоповторения и съдиите в стаята обаче попадението на поляка беше отменено, заради минимална засада. Буквално в ответната атака "Хановер" стигна до дузпа, след като защитата походи лековато и проспа подаване към Феликс Клаус. Нападателят беше повален от Свен Улрайх, а вратарят на "Байерн" получи жълт картон.

Никлас Фулкруг беше точен от бялата точка, но реферът Гуидо Винкман върна изпълнението, защото поне петима други играчи влязоха предварително в наказателното поле. При повторния си опит Фулкруг отново стреля в долния десен ъгъл на Улрайх, но по-лошо и вратарят на баварците спаси.

Изпуснатата дузпа не сломи хората на Андре Брайтенрайтер и "Хановер" продължи да бъде много агресивен. В заключителните минути гостите дори играеха по-добре на "Алианц арена". Десетина минути преди почивката северняците дори изравниха.

Клаус центрира от корнер, а Чарлисон Беншоп скочи най-високо, засичайки топката – 1:1. Това беше и първият случай от почти три години, при който "Байерн" получи гол от корнер. За последно това се случи в Бундеслигата през февруари 2015 г.

През втората част "Байерн" опита да промени изхода на срещата, но играеше прекалено бавно. От друга страна баварците срещнаха много добре организиран отбор, който не оставяше никакви празни пространства.

Хамес, който преди почивката грешеше голяма част от подаванията си, се активизира и до 60-ата минута отправи четири удара към вратата на Чаунер, но стражът на "Хановер" се справи.

 

С огромни усилия "Байерн" все пак стигна до втори гол, при който имаше и късмет. Топката рикошира в гърба на защитник, стигна до Кингсли Коман и той с безпощаден удар изведе баварците напред.

До края на двубоя времето стигна и за Роберт Левандовски да се разпише. Полякът пропусна няколко много добри шанса, веднъж дори Томас Мюлер тръгна да му подава вместо сам да завърши атаката на тима си.

Все пак четири минути преди края на мача "Байерн" получи право да изпълни дузпа, след като Коман беше повален от Мартин Харник. Левандовски застана зад топката и с хладнокръвен удар реализира - 3:1.

Нападателят влезе в историята, вкарвайки гол в седми пореден домакински мач от началото на сезона. Така той изпревари клубната легенда Герд Мюлер, който досега държеше върховото постижение с шест.

Седмица, след като загубиха от "Борусия" (Мьонхенгладбах) баварците отново дръпнаха в класирането. Заради загубата на "РБ Лайпциг" с 0:4 при визитата на "Хофенхайм", авансът на "Байерн" вече е шест точки. Съперникът на "Лудогорец" в Лига Европа изигра много силен двубой и се изкачи на пето място в подреждането.

"Борусия" (Дортмунд) изоставаше в Леверкузен, но успя да измъкне точката с гол на Андрий Ярмоленко.

Дневник