След колебливите резултати напоследък "Левски" показа, че се събужда и победи с 3:0 "Пирин" на стадион "Георги Аспарухов". Сините взеха трета поредна победа в първенството, а в четири двубоя поред не са пускали гол в собствената си мрежа.

След четирите отбелязани срещу "Дунав" преди няколко дни, с днешните три, "Левски" вкара повече голове в последните два мача, отколкото в предходните седем.

Роман Прохазка, Жуниор Мапуку и Васил Панайотов се разписаха за сините, а капитанът Божидар Митрев запази 15-а суха мрежа за сезона. Словакът вкара от дузпа, която обаче дойде след спорно отсъждане на рефера Валентин Железов.

През първата част нямаше толкова интересни положения и пред двете врати, като Жуниор Мапуку показа активност, но не затрудни сериозно Благой Макенджиев. В 21-ата минута съдията Железов посочи бялата точка, след като видя задържане от Стилиян Николов срещу Холмар Ейолфсон при центриране от корнер.

 


Роман Прохазка застана зад топката и въпреки, че Макенджиев закачи топката, тя се отби в десния стълб и влезе в мрежата – 1:0. За словака това беше втори гол през сезона, след като той се разписа и срещу ЦСКА.

Второто полувреме започна много по-добре за "Левски" и само три минути след подновяването на играта, резултатът вече беше 2:0. Той падна след груба грешка на Макенджиев, като вратарят на благоевградчани неразчетено излезе извън наказателното си поле и Мапуку го прехвърли.

"Пирин" се превърна в любимия съперник на конгоанеца, който преди това през сезона реализира хеттрик на стадион "Христо Ботев" в Благоевград.


Малко след гола на Мапуку "Пирин" остана и с човек по-малко, след като Аймен Суда получи втори жълт картон. Той удари съперник с лакът и беше отстранен от игра.

Крайното 3:0 оформи Васил Панайотов в 78-ата минута. Халфът, който вкара два пъти срещу "Дунав" преди няколко дни, се разписа след плътен удар от границата на наказателното поле.

Сините са най-добрият домакин в Първа лига като имат осем победи и две равенства. Тимът на Делио Роси е допуснал едва два гола на собствен терен, като и двата дойдоха в двубоя с ЦСКА (2:2).

"Благодаря на треньора, че ми даде шанс отново да съм титуляр и да играя. Мисля, че направихме добър мач и е важно, че победихме. Започнах отляво на атаката, после бях в центъра и съм доволен как се представихме. Бяхме агресивни и по-добри от "Пирин". Да, имам четири гола срещу тях, но не си водя статистика на кой вкарвам най-много", каза след двубоя Жуниор Мапуку, определен за №1 в срещата.

Дневник