Шампионът "Реал" (Мадрид) не се възползва от грешната стъпка на "Барселона" по-рано през деня и също не спечели мача си от 14-ия кръг на Ла Лига. Мадридчани направиха 0:0 при гостуването си на "Атлетик" (Билбао) на "Сан Мамес".

Тимът на Зинедин Зидан остава на осем точки зад "Барселона" няколко кръга преди първото издание на Класико за сезона.

"Реал" имаше надмощие над съперника си, но не успя го материализира. В началото на двубоя Карим Бензема удари гредата, като това беше едно от най-добрите положения за гостите в двубоя. Баските отговориха с агресивна игра и вършеха много нарушения, с които постоянно накъсваха действията на шампиона.

През първата част двамата нападатели на "Реал" Кристиано Роналдо и Бензема завършиха съответно с 13 и 10 паса, но нито един път не си подадоха помежду си, което до голяма степен обясняваше и нулевото равенство.


През втората част португалецът опита няколко опасни удара, но не можа да се разпише. Новият "Сан Мамес" засега остава и стадионът, на който Роналдо не е вкарвал гол. Той изигра пети мач на съоръжението на баските и още не се е разписвал.

За капак в края на мача "Реал" остана и с човек по-малко, след като Серхио Рамос беше изгонен. Капитанът на шампионите стана футболистът с най-много червени картони в историята на Ла Лига – 19. Всичките изгонвания на Рамос са с екипа на "Реал".

На трето място в Ла Лига излезе "Атлетико" (Мадрид), който по-рано победи другия тим от Баския "Реал" (Сосиедад). "Дюшекчиите" изоставаха с 0;1, но обърнаха с голове на Филипе Луиш и Антоан Гризман.

"Атлетико" има 30 точки, с две повече от "Реал".

Дневник