Треньорът на "Левски" Делио Роси е доволен само от резултата при победата с 3:0 над "Пирин". Италианецът имаше и критики към представянето на своите играчи. "В този мач имаше два мини мача – едно първо полувреме, в което играхме доста бавно и второ, в което се представихме на по-високи обороти и заслужавахме да спечелим. Доволен съм единствено от резултата", каза треньорът на "Левски".

Той уточни, че двама играчи на сините с с контузии след двубоя на стадион "Георги Аспарухов". Роман Прохазка е с удар в четириглавия бедрен мускул, докато състоянието на Антонио Вутов е по-сериозно. Халфът напусна с шина на десния глезен.

"В един отбор не само едно звено трябва да играе добре, говоря за нападението. Всички трябва да играят добре и да се представят силно, в противен случай няма резултати. Мапуку не е типичен централен нападател – той обича да ходи встрани, затова го използвах в тази роля", каза още Роси.

Италианският специалист не смята, че съдийските решение са се оказали ключови за изхода от двубоя. "Критиките са част от играта. Трябва да работим още, за да подобрим стила си на игра. Има мачове, в които играеш добре и печелиш трудно, а има и такива като този с "Пирин".

Пред телевизията, която излъчва двубоя Роси добави, че дузпата не е решила срещата. "Съдийските решения не ги коментирам. Смятам, че ако не беше тази дузпа, пак щяхме да победим".

След двубоя неговият колега Милен Радуканов коментира иронично, че дори футболистите на "Левски" са изпитали срам след отсъдения наказателен удар.

Дневник