Мартин Камбуров се изравни с Наско Сираков на второто място във вечната голмайсторска листа на Първа лига. Нападателят на "Берое" отбеляза 196-ото си попадение в елита на българския футбол при разгромна победа с 5:1 срещу "Септември".

Старозагорци постигнаха най-убедителния си успех през сезона и се утвърдиха на четвъртата позиция в класирането. Те записаха девета победа от 19 мача и събраха 34 точки. Тимът на Александър Томаш се доближи на четири точки от "Левски" и се откъсна с пет пред "Ботев" и "Верея".

"Септември" записа втора поредна загуба и четвърти последователен мач без победа. Столичани заемат десетата позиция с 20 точки - с една повече от "Пирин", две от "Етър" и шест от предпоследния "Дунав". "Витоша" (Бистрица) е твърдо последен с четири точки преди днешния си двубой с ЦСКА.

Педро Еуженио даде начало на головото шоу в Стара Загора в 17-ата минута. Камбуров получи топката пред наказателното поле и пусна чудесен извеждащ пас за Мартин Райнов. Райнов проби до аутлинията и поднесе топката на Еуженио, който трябваше само да подложи крак, за да я насочи в опразнената врата.

"Берое" удвои аванса си само три минути по-късно. Двама защитници на "Септември" не се изтеглиха при удар от вратата. Kaрлос Охене се пребори за първата топка и я насочи към Антон Карачанаков, който с хитро подаване с гърди изведе Борислав Цонев сам срещу Янко Георгиев. Цонев напредна и спокойно насочи топката покрай вратата.

В 30-ата минута домакините стигнаха до трето попадение. Защитата на "Септември" отново се пропука при пас от дълбочина. Изигралият кошмарен мач Елтон направи неуспешен опит да пресече подаването към Еуженио, който хладнокръвно реализира, останал очи в очи с Георгиев.


Девет минути след почивката дойде мигът на Камбуров. Той се пребори за топката в центъра на терена, продължи я към Цонев и се втурна напред. Цонев направи отлично извеждащо подаване към Камбуров. Нападателят напредна към Янко Георгиев и прати топката над плонжа му.

В 60-ата минута Иван Иванови допълни трагичното представяне на "Септември" с пети гол. Централният защитник отбеляза с глава отблизо след добре заучено изпълнение на ъглов удар.

След петото попадение старозагорци намалиха оборотите. В 74-ата минута гостите от София намалиха изоставането си след автогол на Матеус Леони. До края на мача тимът на Николай Митов можеше да вкара и втори гол, но Асен Чандъров и Георги Стоичков пропуснаха от добри ситуации.

Дневник