След 14 загуби в 14 мача новакът "Беневенто" дочака своята първа точка в елита на италианския футбол. Тя беше спечелена по изключителен начин след драматично равенство 2:2 срещу "Милан". Домакините губеха с 1:2 до 95-ата минута, когато вратарят Алберто Бриньоли отбеляза с глава след зрелищен плонж.

Двубоят беше дебют за новия треньор на "Милан" Дженаро Гатузо. Неговият отбор записа трети пореден мач без победа и вече изостава с 13 точки от зона "Шампионска лига" и с пет от местата, даващи право на участие в Лига Европа.

Освен че влезе в историята на "Беневенто", Бриньоли стана първият вратар с гол в Серия А от Масимо Таиби ("Реджина") през 2001 г. 26-годишният вратар играе в настоящия си отбор под наем от "Ювентус", който го купи преди две години от "Терната" за 1.75 млн. евро.


Близо 18-те хиляди зрители на стадион "Чиро Вигорито" видяха изпълнен с емоции и драма мач. Освен четирите гола и изумителния финал срещата предложи здрава битка, изгонен играч и интересни ситуации пред двете врати.

"Милан" откри резултата в 38-ата минута чрез Джакомо Бонавентура. Франк Кеси задържа топката на аут линията и достави страхотно центриране към далечната греда. Бонавентура прати топката с глава във вратарското поле, а Бриньоли не успя да я улови след въздушен двубой със Сусо. Тя се върна в Бонавентура, който отбеляза с глава при втория си опит.

"Беневенто" успя да изравни пет минути след почивката. Гаетано Летиция отправи силен изстрел от воле от границата на вратарското поле. Джанлуиджи Донарума изби топката, но тя попадна в Георге Пушкаш, който направи добавка отблизо.

"Милан" имаше нужда от седем минути, за да поведе отново. Бонавентура овладя топката вдясно от вратата и центрира към нахлулия от задна позиция Иван Калинич, който се разписа с глава на три метра от гол линията.

В 75-ата минута "росонерите" останаха с човек по-малко на терена, след като Алесио Романьоли получи втори жълт картон. "Беневенто" натисна в търсене на първата си точка, но по всичко изглеждаше, че ще запише 15-а загуба от 15 мача.

В последната минута на добавеното време домакините стигнаха до свободен удар вляво от вратата. Бриньоли се включи в наказателното поле на противника и засече центрирането на Данило Каталди, за да донесе историческо равенство за своя отбор.

Дневник