ЦСКА излезе начело в Първа лига след победа с 2:0 срещу аутсайдера "Витоша" (Бистрица). Червените събраха 42 точки и поведоха с две пред "Лудогорец". В понеделник шампионите посрещат "Дунав" (Русе) в последния мач от 19-ия кръг.

Футболистите на ЦСКА изпитваха трудности срещу дълбоко прибраната защита на "Витоша", но постигна целта си с попадения в края на двете полувремена. Раул Лое даде аванс на червените в 42-ата минута, а Кирил Десподов подпечата трите точки в 88-ата минута.

"Витоша" допусна 15-a загуба в 19 мача и остава на дъното с едва четири точки. Тимът от Бистрица, който единствен няма победа от началото на сезона, изостава с десет точки от "Дунав", с 14 от "Етър" и с 15 от "Пирин".

В отсъствието на наказание Фернандо Каранга Кевин Кубемба застана на върха на атаката на ЦСКА, а зад гърба му действаха Кирил Десподов, Рафаел Енрике и Тиаго Родригес.

Първата опасна ситуация дойде в петата минута, когато Николай Бодуров засече с глава центриране от корнер на близката греда. Вратарят Михаил Иванов обаче направи чудесно спасяване, а Кубемба пропусна възможността да направи добавка след неточен шут.

В 16-ата минута нападателят на "Витоша" Григор Долапчиев беше изведен зад защитата и се откъсна сам срещу Черняускас. Страничният съдия обаче лиши тима от Бистрица от златен шанс да открие резултата, след като вдигна несъществуваща засада.

В 29-ата минута Михаил Иванов отрази силен шут на Антон Недялков. Пет минути по-късно Десподов насочи опасно топката с глава към далечната греда след центриране отдясно, но излезе в аут.

В 42-ата минута Десподов отново стреля с глава след центриране на Станислав Манолев от десния фланг. Този път топката се отби в напречната греда и попадна в Раул Лое, за когото остана само да я насочи отблизо в опразнената врата.

През второто полувреме ситуацията на терена не се промени. ЦСКА владееше продължително топката, но разчиташе основно на далечни удари при сгъстената отбрана на съперника.

В 85-ата минута Лое пропусна отличен шанс да реши мача с втори гол. Само три минути по-късно обаче това направи Десподов. Крилото на червените направи страхотен пробив през четирима бранители на "Витоша" и след това не остави шансове на вратаря Иванов с удар в близкия ъгъл.

Дневник