Новакът "Хетафе" нанесе първа загуба на "Валенсия" от началото на сезона в Примера дивисион. Въпреки че игра с човек по-малко близо 70 минути, тимът на Хосе Бордалас показа характер и спечели с 1:0.

"Валенсия" пропусна възможността да се доближи само на две точки от лидера "Барселона". "Прилепите" остават на второ място с 31 точки, като изостават с пет точки от каталунците и имат аванс от една пред "Атлетико" (Мадрид) и три пред "Реал" (Мадрид) и "Севиля".

"Хетафе" записа пета победа от 14 мача и събра 19 точки, с които се изкачи на осмата позиция.


"Валенсия" влезе в днешния мач с осем победи в последните си девет двубоя. Ситуацията за гостите стана още по-благоприятна в 25-ата минута, когато Мауро Арамбари беше изгонен. Той получи два жълти картона в рамките на четири минути.

"Хетафе" обаче се мобилизира максимално, бореше се здраво за всяка топка и се отбраняваше храбро до края на мача.

В 66-ата минута домакините дочакаха своя шанс в атака. Микел Бергара стреля от дъгата на наказателното поле, топката рикошира в крака на Габриел и влетя във вратата.

"Валенсия" натисна още по-здраво в търсене на изравнителен гол. Най-близо до попадение беше Дани Парехо след хубаво изпълнение на пряк свободен удар. Топката обаче се отби в гредата, след като вратарят Висенте Гуаита успя да я закачи с върха на пръстите си.

Дневник