„Левски" привлече руския волейболист Евгений Банов. 23-годишният състезател, който може да играе като посрещач и диагонал, е бил препоръчан на сините от селекционера на българския национален отбор Пламен Константинов.

Банов идва в "Левски" под наем от "Локомотив" (Новосибирск), където Константинов е треньор. През този сезон състезателят играеше като преотстъпен в "Югра-Самотлар". Отборът от Нижневартовск обаче изпадна във финансова криза и Банов е решил да потърси ново предизвикателство.

"Дойдох тук да се развивам като волейболист и да трупам опит в мачовете. За мен целта винаги е победата и се надявам да запишем възможно повече с новите ми съотборници", заяви Банов в първото си интервю като играч на "Левски".

"Играх около три месеца за друг клуб в Русия и поради няколко причини се наложи да го напусна. Пламен Константинов и ръководството на "Локомотив" взеха решение да замина за София и така се озовах тук", обясни 207-сантиметровият волейболист.

Той тренира с новия си отбор от четвъртък и се очаква да направи дебют във вторник. Тогава сините посрещат холандския "Орион" (Дьотинхем) в първи мач от 1/16-финалите на третия по сила европейски клубен турнир - "Чалъндж къп".

Двубоят ще се играе в зала "Универсиада" с начален час 19.00. "Очаквам да покажем добра игра и да спечелим. Надявам се повече фенове да дойдат в залата и да ни подкрепят", каза още Банов.

Dnevnik.bg