„Манчестър сити" възнамерява да направи Рахим Стърлинг най-скъпоплатения футболист в английската Висша лига. "Гражданите" ще предложат на 22-годишния играч нов договор със седмична заплата от 300 хиляди паунда, твърди в. "Сън".

Настоящият контракт на Стърлинг изтича през лятото на 2020 г. Той беше привлечен от "Ливърпул" през 2015 г. срещу 50 милиона паунда. В момента седмичната заплата на английския национал е 180 хиляди паунда.

През лятото той беше замесен в трансферната сага около звездата на "Арсенал" Алексис Санчес. "Сити" искаше да привлече чилиеца. "Артилеристите" бяха склонни да го продадат, но само ако в сделката бъде включен Стърлинг.

Мениджърът на "гражданите" Пеп Гуардиола обаче категорично отказа да се раздели с англичанина и настоящият сезон показва защо. Стърлинг се представя на изключително ниво и е водещият голмайстор на отбора.

Той има девет гола в 12-те си мача във Висшата лига, а освен това изработи още четири попадения след асистенции и спечелени дузпи. Във всички турнири крилото се разписа 13 пъти при 19 участия.

"Когато "Арсенал" го искаше, ние бяхме пределно ясни с тях, че това няма как да се случи. Рахим все още е млад и ние се надяваме да бъде щастлив при нас, за да остане още дълго време", каза Гуардиола през уикенда.

Испанецът заяви, че не той е разкрил потенциала на Стърлинг. "Рахим е страхотен талант. Показа го в "Ливърпул". Той игра невероятно там и точно затова "Сити" плати толкова пари за него", обясни мениджърът на "гражданите".

Dnevnik.bg