Кубрат Пулев може да се изправи срещу ливанеца Мануел Чар в следващия си двубой на професионалния ринг. Ако се стигне до споразумение между двамата, залогът в срещата ще бъде междинната световна титла на Световната боксова асоциация (WBA).

Това е вторият най-важен пояс в организацията след този на супершампиона, който се държи от Антъни Джошуа. Междинната титла беше спечелена от Чар на 25 ноември след победа по точки над руснака Александър Устинов в Германия. 33-годишният ливанец записа 31-ия си успех от 35 мача в професионалния бокс.

"В момента планираме следващия ход. С победата на Чар опциите се увеличават. Това определено е осъществим мач за Пулев", заяви съсобственикът на "Зауерланд" Нисе Зауерланд пред "Скай спортс". Германската компания, която представлява българския боксьор, се надява мач с Чар да отвори вратите за евентуален сблъсък с Джошуа.

Пулев пропусна възможността да се боксира със световния шампион миналия месец заради контузия. Вместо него на ринга на стадион "Милениум" в Кардиф се качи камерунецът с френски паспорт Карлос Такам, който загуби с технически нокаут в десетия рунд.

"Въпрос на време е да имам нов мач. В момента вървят преговори. Смятам, че в началото на следващата година - през март или април, ще имам мач. Нищо чудно да е директно за световната титла на WBA", заяви Пулев в петък, когато изнесе лекция в НСА.

Пулев продължава да заема позицията на първи претендент за пояса на Международната боксова федерация (IBF). 36-годишният българин е втори в ранглистата след Джошуа. Шампионът обаче скоро няма да има ангажимент към тази организация след успешната защита срещу Такам.

В момента Джошуа е на финалната права в преговорите за обединителен мач с Джоузеф Паркър. Очаква се 27-годишният англичанин и 25-годишният новозеландец, който е световен шампион на Световната боксова организация (WBO), да се срещнат през март или април.

Промотърът на Джошуа Еди Хърн заяви, че плановете на неговия клиент са да направи три мача през 2018 г., два от които обединителни. При евентуален успех срещу Паркър той може би ще направи защита на пояса на WBO, преди да се стигне до мечтания сблъсък с Дионтей Уайлдър.

В тази ситуация мач с Чар се очертава като единствения вариант пред Пулев да стигне скоро до двубой с Джошуа. "Разбира се, че Кубрат иска този мач. Не знам дали Джошуа все още го иска. Но за Пулев и за всички останали в момента това е големият мач", каза Нисе Зауерланд.

"Кубрат все още е един от тримата или четиримата най-добри боксьори в дивизията, така че мач с Джошуа няма как да бъде изключен. Той беше много разочарован, че трябваше да се оттегли точно преди двубоя. Това беше огромно събитие (от спортна гледна точка), но също така и като приходи", допълни германският промотър.

Дневник