Кристиано Роналдо ще бъде награден със "Златната топка" тази седмица, твърди каталунският "Мундо депортиво". Според информацията португалският футболист ще получи отличието на Айфеловата кула.

Целта на организаторите от списанието "Франс футбол" била да върнат славата и стойността на наградата след раздялата с ФИФА. От две години международната федерация се отдели и връчва своя награда - The Best.

Желанието на "Франс футбол" било церемонията да се проведе в дните около Коледа. Натовареният график на "Реал" (Мадрид) обаче наложил търсене на друго решение.

Белите, които през май станаха първият отбор, защитил титлата си в Шампионската лига, ще играят на световното клубно първенство. Воденият от Зинедин Зидан отбор ще се включи директно от полуфиналите, като ще има мач на 13 декември.

Роналдо e смятан за фаворит за "Златната топка" заради ключовия си принос при спечелването на Шампионската лига след серията решителни голове. Според информацията португалецът вече е бил информиран, че печели и ще бъде награден.

В сряда отборът му приема "Борусия" в мач от Шампионската лига, като резултатът няма значение за белите, които завършват втори в групата си и ще играят в осминафиналите. Ден по-късно предстои церемонията.

Ако информацията се потвърди и Роналдо спечели, той ще се изравни с Лионел Меси. Един от двамата печели престижната награда неизменно от 2008 г. насам, като аржентинецът има пет.

Преди седмици Роналдо получи приза на ФИФА The Best.

Дневник

Дневник