поредната съдийска грешка и равенство между "Локомотив" (Пловдив) и "Верея" (Стара Загора) приключи 19-ият кръг на Първа лига. Двубоят, който се играе пред празните трибуни на стадиона в пловдивския парк "Лаута" заради наказание на домакините, завърши 1:1.

"Верея" беше по-добрият отбор през по-голямата част от мача и откри резултата още в седмата минута чрез Илиян Йорданов. След почивката гостите стигнаха до втори гол, когато Георги Андонов получи центриране от десния фланг, пое топката с рамо и със силен шут я изпрати в мрежата.

Първоначално главният съдия Ангел Баялцалиев зачете попадението. 40 секунди по-късно обаче той го отмени, след като получи сигнал за игра с ръка от допълнителния асистент зад вратата Георги Гинчев.

В 82-ата минута театрално падане на Димо Бакалов доведе до дузпа в полза на "Локомотив". Той проби по аутлинията вляво от вратата, видя протегнатия крак на Венцислав Бенгюзов и с риск да контузи рамото си се хвърли на тревата. Реферът посочи бялата точка, а Симеон Райков реализира с безапелационно изпълнение.

"Верея" събра 30 точки, които му отреждат петото място. Старозагорци имат точка аванс пред шестия "Ботев" и изостават с четири от градския съперник "Берое", с осем от "Левски", с 14 от ЦСКА и с 15 от лидера "Лудогорец".

"Локомотив" заема деветото място с 22 точки. "Железничарите" остават без победа, откакто начело на отбора застана Бруно Акрапович. Това беше петият мач на пловдивчани под ръководството на босненския треньор.

Дневник