Носителката на 23 индивидуални титли от Големия шлем Серена Уилямс е заявила участие в Australian Open. Това съобщи директорът на първия турнир от голямата четворка Крейг Тийли.

Уилямс, която роди първото си дете през септември, не се е състезавала, откакто спечели титлата в Мелбърн в началото на годината. 36-годишната американка неколкократно заяви, че се надява да се завърне на кортовете в Австралия, за да защитава трофея си.

Уилямс беше бременна във втория месец, когато спечели Australian Open. Тя дори не загуби сет по пътя към титлата. С успехa в Мелбърн американката се доближи на един трофей от рекорда на Маргарет Корт за най-много титли от Големия шлем.

"Тя има виза, заявила е участие, тренира. За нас няма съмнение дали ще бъде готова за турнира. Тя иска да подобри рекорда на Маргарет Корт. Това би било много значимо постижение за нея", заяви Тийли пред "Хералд сън".

Той допълни, че Australian Open е приятелски настроен към семействата турнир. Директорът на турнира даде пример с Роджър Федерер, който пътува със съпругата си и четирите си деца за Мелбърн.

"Много сме развълнувани от възможността Серена да дойде. Снощи видях списъка със заявките за участие. Налице са първите сто при мъжете и жените, така че отново се очертава страхотен турнир", допълни Тийли.

Дневник