Ливърпул" постигна втора победа със 7:0 в рамките на груповата фаза в Шампионската лига този сезон и премина в осминафиналите. Този път мърсисайдци се наложиха срещу "Спартак" (Москва).

С шоуто на "Анфийлд" воденият от Юрген Клоп отбор стана петият представител на Висшата лига, който си осигури участие в осминафиналите. Другите четири са "Манчестър юнайтед", "Манчестър сити", "Тотнъм" и "Челси".

Четири от петте английски отбора спечелиха групите си, а единствено "Челси" остана втори.

Реал" (Мадрид), който вече си беше осигурил второто място в своята група, се наложи с 3:2 срещу "Борусия" (Дортмунд). Кристиано Роналдо вкара един от головете и стана първият футболист в историята на турнира, успял да се разпише във всеки от мачовете в груповата фаза.


Португалецът ще лети за Париж, където в четвъртък се очаква да получи за пети път "Златната топка". Така той ще се изравни с Лионел Меси.

Вечерта беше паметна за Шампионската лига, като бяха отбелязани 33 гола. С това за първи път броят на головете в груповата фаза на турнира мина границата от 300.

"Ливърпул" изигра безупречен мач, в който нямаше никакви проблеми срещу "Спартак". Головото шоу започна още в четвъртата минута, когато Коутиньо вкара от дузпа. След това той отбеляза още два гола, а с голове допринесоха още Садио Мане (два), Фирмино и Мохамед Салах.

Българският национал Ивелин Попов не се появи в игра за московчани.

До 20-ата минута резултатът вече беше 3:0, като "Ливърпул" увеличи преднината си след хубави атаки и голове на Коутиньо и Фирмино. В началото на втората част домакините стигнаха до още две бързи попадения. Най-напред Мане вкара от воле, а след това Коутиньо стреля и след рикошет оформи хеттрика си.

Мане се разписа за втори път в 76-ата минута, когато червените използваха нова грешка на руснаците. Десет по-късно и Салах успя да вкара.


В Мадрид "Реал" поведе с 2:0 още до 12-ата минута с головете на Майорал и Роналдо. Португалецът отбеляза красив гол с добре насочен диагонален удар от границата на наказателното поле.

С два гола на Пиер-Емерик Обамеянг в края на първото и началото на второто полувреме "Борусия" изравни. Десетина минути преди края Лукас донесе победата за "Реал".

Въпреки слабото си представяне в турнира германците заеха третото място и ще играят в Лига Европа. Те приключиха с две точки, с колкото е и последният "Апоел", но са с по-добри показатели.

Победа с 5:2 срещу "Монако" изпрати "Порто" в осминафиналите. "Манчестър сити" допусна първата си загуба от 28 мача във всички турнири след 1:2 срещу "Шахтьор" като гост, но приключи на върха в групата си. Украинците завършиха втори с 12 точки, докато "Наполи" загуби с 1:2 от "Фейенорд" и ще играе в Лига Европа.

Dnevnik.bg