Кристиано Роналдо очаква да бъде награден със "Златната топка" за пети път. Церемонията, организирана от френското списание "Франс футбол", ще се състои тази вечер от 20.45 ч. на Айфеловата кула.

Планирана е фотогалерия на победителя пред един от символите на Париж, подобна на тези, които се правят на шампионите от "Ролан Гарос". Целта на организаторите била да върнат славата и стойността на наградата след раздялата с ФИФА. От две години международната федерация се отдели и връчва своя награда - The Best.

Роналдо е изявен фаворит и получаването на приза се смята за формалност. Португалецът имаше ключов принос при спечелването на Шампионската лига след серията решителни голове и помогна на националния отбор да се класира за световното в Русия.

Ако очакванията се потвърдят и Роналдо спечели, той ще се изравни с Лионел Меси с пет отличия. Един от двамата печели престижната награда неизменно от 2008 г. насам.

В сряда вечерта нападателят влезе в историята, като стана първият футболист, вкарал във всеки от шестте мача за своя отбор в Шампионската лига. Той се разписа при победата с 3:2 срещу "Борусия".

Роналдо вече има 19 гола в последните си 11 мача в турнира, като е пропуснал да отбележи само веднъж.

През май "Реал" стана първият отбор, защитил титлата си в Шампионската лига и сега ще играе на световното клубно първенство. Воденият от Зинедин Зидан състав ще се включи директно от полуфиналите, като ще има мач на 13 декември.

Преди седмици Роналдо получи приза на ФИФА The Best.

Dnevnik.bg