Шампионът на Германия "Байерн" откри футболно училище в Шънджън, Китай, обявиха от клуба. Построяването на академията е част от политиката на баварците за популяризиране и разширяване на влиянието на отбора на азиатския пазар, където има най-голяма фенска маса.

Мултифункционалният комплекс се състои от шест футболни игрища, пет по-малки и четири в зала. В него има още фитнес център, високотехнологичен тренировъчен терен, стая за тактически указания, столова, фенски магазин и тематичен музей на отбора.

В академията ще бъдат обучавани млади таланти, като ще има и безплатни треньорски курсове. Наставници от школата на "Байерн" често ще посещават училището, за да водят тренировъчния процес.

Баварците обявиха проекта за построяването на футболното училище в Шънджън през април. Инвеститори в академията са две държавни компании в Китай - Shenzhen Investment Holdings Company и China Sports Futurity Investment.

През лятото "Байерн" направи турне в Китай и Сингапур, където проведе подготовката си. Шампионът от Бундеслигата изигра един от мачовете си в Шънджън, където загуби с 0:4 от "Милан".

Дневник