Треньорът на "Лудогорец" Димитър Димитров беше доста емоционален след равенството на неговия отбор с "Хофенхайм", което го класира за следващия етап на Лига Европа. След двубоя 1:1 в Германия Димитров обясни, че разградчани не са били надиграни.

"Емоционално изживях този мач, но искам да се върна и назад към жребия, след който ни слагаха аутсайдери. Това наистина е много коварна група, но с цялостното си представяне доказахме, че заслужено се класираме напред", каза Димитров.

Според него "Лудогорец" е доказал, че е отбор и окачестви срещата като много трудна, особено след червения картон на Клаудиу Кешеру в 84-ата минута.

 "Домакините имаха едно положение преди почивката, което дори не беше чисто, но ни вкараха гол. След това трябваше да рискувам и да търсим гол", обясни треньора. Той не се ангажира с анализ на спорните съдийски решения, включително и играта с ръка на Вандерсон при гола за "Лудогорец". "Дори да е имало грешки, те не са били тенденциозни,нито пък мисля, че е ощетил един от двата отбора".

"Хофенхайм" е много силен с подаванията си в центъра, ние се опитахме да им затворим зоните. Щяхме да имаме още ситуации напред, ако не бяхме получили този гол.Напрежението беше голямо, но футболистите заслужават адмирации", завърши треньорът на "Лудогорец".

Капитанът на "Лудогорец" Светослав Дяков пък заяви, че съдбата си знае работата и класирането напред не е случайно. "Важно е разбира се и да имаш качества. Надявам се да се срещнем с топ отбор догодина, не си пожелавам някой определен", каза Дяков.

Той обясни, че това не е било най-силният мач на "Лудогорец", но разградчани са показали характер.

Звездата Марселиньо оправда представянето на отбора с постигнатата цел. "Нямаше значение лесно или трудно, щом се класираме. Този мач ни беше последен шанс и затова е от такава важност. Започнахме бавно и не играхм както трябва, но през втората част променихме това", каза Марселиньо.

Бразилецът сравни ситуацията в "Лудогорец" с "Манчестър сити", посочвайки лидера в Англия, който загуби последния си мач. "Това е футбол не можеш да биеш всеки мач. Трябва да сме по-концентрирани и да си постигнем целта – първото място в шампионата".

Марселиньо обясни и, че "Лудогорец" е подходил по-лежерно заради наличието на много резерви в състава на "Хофенхайм".

Българският шампион ще научи съперника си за следващата фаза в понеделник, когато е жребият. "Лудогорец" ще бъде сред непоставените тимове.

Дневник