Треньорът на "Астана" Станимир Стоилов даде знак, че се разделя с клуба. Думите му дойдоха след поредния значим успех, до който изведе състава - класирането за 1/16-финалите в Лига Европа.

"Астана" се превърна в първия отбор от Казахстан, преодолял групова фаза в някой от европейските клубни турнири. "Този отбор е призван да пише история", каза Стоилов след ключовата победа срещу "Славия" в Прага, осигурила второто място на състава.

След това българският специалист посочи, че все още не е получил предложение от ръководството на клуба. "Това означава, че напролет отборът ще продължи без мен", посочи той, цитиран от sports.kz.

"За три години и половина, откакто работя в "Астана", и отборът, и играчите израснаха. Цяла Европа знае Казахстан заради "Астана". Затова нашите футболисти са герои", каза Стоилов. И добави, че ако получи предложение, ще помисли върху него.

"Радвам се, че играхме дисциплинирано. През второто полувреме имаше проблеми, но на това ниво не можехме да очакваме нищо друго. Момчетата са герои", добави Стоилов.

Дневник