Комбинацията при жените от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Сен Мориц беше отменена заради лошо време. Слаломът се състоя, но гъстата мъгла и силният вятър в швейцарския зимен център не позволиха провеждането на супергигантския слалом.

Още от сутринта метеорологичните условия предвещаваха подобен развой на състезанието. Това накара организаторите да разместят двете дисциплини в комбинацията заради безопасността на скиорките. По програма супергигантският слалом предхождаше слалома.

Международната федерация по ски (FIS) планира насроченият за събота супергигантски слалом да бъде зачетен както за отделен старт в дисциплината, така и като втори манш на днешната коминация.

Най-бърза в слалома беше носителката на Световната купа и лидер в генералното класиране Микаела Шифрин. Американката преодоля трасето за 42,53 секунди. Втора остана швейцарката Уенди Холденер с изоставане от 0,39 секунди.

Двете състезателки бяха единствените, които слязоха под 43 секунди. Чекната тройка допълни още една от представителките на домакините - Мишел Гизин, която беше с 1,21 секунди по-бавна от Шифрин.

Програмата при жените предвижда два супергигантски слалома - в събота и неделя. При мъжете предстоят гигантски слалом (събота) и слалом (неделя) във френския курорт Вал д'Изер. 

Дневник