Ботев" (Пловдив) затвърди мястото си в първата шестица на Първа лига след категоричен успех с 3:0 над "Етър" у дома. Жълто-черните се справиха сравнително лесно със съперника си и го оставиха в зоната на изпадащите. Успехът беляза край на серия от пет поредни равенства за пловдивчани. Последният успех на тима на Николай Киров беше на 27 октомври срещу "Пирин" (2:1).

Още до 25-ата минута "Ботев" водеше с 2:0 след попадения на Серкан Юсеин и Дуде Ндонгала. Крайното 3:0 оформи Панов в началото на втората част. Двубоят беше белязан и от два червени картона, по един за двата тима.

"Успяхме да си вкараме една част от положенията, а в предишните мачове това не ни се получаваше. Имаше момент, особено след червения картон, когато изпитахме трудности. Не мисля, че сме имали срив в играта, закономерна победа. Спокойствие никога не може да има, но сме доволни от представянето си през есента, сега е важно каква селекция ще направим", каза Николай Киров след срещата.

Двубоят започна отлично за домакините, които още в седмата минута поведоха след попадение на Серкан Юсеин. Халфът се разписа след изстрел от дистанция и не остави шансове на Христо Иванов. "Етър" опита да отговори, но нямаше чисти положения, а за сметка на това "Ботев" постоянно обстрелваше съперника си.

Точно когато играта изглеждаше изравнена домакините вкараха втори гол, дошъл след грешка на вратаря Иванов. Ндонгала видя, че стражът е излязъл напред и го прехвърли с удар в горния десен ъгъл.

Минути след второто попадение "Ботев" остана и с човек по-малко, след като Серкан получи втори жълт картон. Това доведе до лек спад в играта на домакините, но те съумяха да запазят аванса си.

В началото на втората част Цветомир Панов с хубаво изпълнение отбеляза и трети гол, който сложи точка на спорта. В 55-ата минута и "Етър" остана с 10 човека след втори жълт картон на Иван Скерлев.

Великотърновци имат 18 точки и заемат 12-ото място след края на есенния дял. "Ботев" е с 32 на петото място, но може да бъде изместен от "Верея", който има две точки по-малко.

Дневник