Тотнъм" спечели във Висшата лига за първи път от повече от месец и сложи край на серия от четири неуспешни срещи. "Шпорите" се справиха със "Стоук сити", побеждавайки с 5:1. Това се оказа и най-категоричната победа за тима на Маурисио Почетино от началото на сезона.

За разлика от предишните двубои "Тотнъм" игра с настроение и доста агресия и от самото начало не остави съмнение, че иска да доминира. Въпреки, че Почетино имаше доста кадрови проблеми, това не се отрази на състава му.

Резултатът беше открит в 21-ата минута, когато Райън Шоукрос си отбеляза автогол. Хари Кейн опита да стреля, но топката се отклони в капитана на "грънчарите" и влетя в собствената му мрежа. За централният бранител това е шести автогол в кариерата му. В историята на Висшата лига само трима имат повече от него – Ричард Дън (10), Джейми Карагър и Мартин Шкъртел (по седем).

След почивката "Тотнъм" продължи да доминира и реши всичко в рамките на малко повече от минута. В 53-ата Деле Али намери Хюн-Мин Сон и той без проблем преодоля вратаря – 2:0. Точно 91 секунди по-късно резултатът вече беше 3:0.

Бен Дейвис центрира отляво, а Хари Кейн с глава не остави шансове на Джак Бътланд. Централният нападател отбеляза своя 90-и гол във Висшата лига в едва 131-ия си мач. В историята единствено легендарният Алън Шиърър е достигал по-бързо до подобра цифра, за само 113 мача.

В 65-ата минута Кейн се разписа още веднъж, този път с левия крак. Защитата на "Стоук" отново не действаше добре и не изчисти топката, а от границата на наказателното поле нападателят нямаше как да сгреши. Четвърт час преди края Кристиан Ериксен отбеляза пети гол след подаване на Сон.

Крайното 5:1 оформи Райън Шоукрос, който този път намери точната врата. Централният защитник се разписа след центриране от корнер на Дарън Флечър.

Преди изиграването на неделните двубои "Тотнъм" е на 5-о място с 28 точки, колкото има и "Арсенал", но "топчиите" са с мач по-малко. "Стоук" е 15-и с 16 точки.

В друг двубой от съботната програма "Кристал Палас" направи 2:2 с "Борнмът" като домакин. Централният нападател на "черешки" Джърмейн Дефоу отбеляза своите голове №200 и 201 в мача, а точни за "орлите" от Лондон бяха Лука Миливоевич и Скот Дан.

В 93-ата минута "Палас" можеше да стигне до трите точки, но Кристиан Бентеке пропусна дузпа.

Дневник