Реал" (Мадрид) постигна разгромен успех с 5:0 над "Севиля" и се изравни с втория в класирането на Ла Лига "Валенсия". Шампионът премина неочаквано лесно през андалусиийци и отбеляза всички пет гола преди почивката.

За "Севиля" това беше едно от най-унизителните поражения в Ла Лига. За последно тимът инкасира пет гола през първото полувреме преди повече от 30 години - през октомври 1987 г., при 1:8 срещу "Реал" (Сарагоса). В исторически план "Реал" не беше побеждавал "Севиля" с подобен резултат от 1993 г., когато за андалусийци играеха Диего Марадона и Диего Симеоне.

"Реал" беше без много основни играчи, след като Дани Карвахал, Каземиро и Серхио Рамос пропуснаха срещата заради наказания, а Гарет Бейл и Рафаел Варан заради травми. Въпреки това тимът на Зинедин Зидан стигна до успеха. Преди началото на двубоя Кристиано Роналдо показа петата си "Златна топка" на публиката на "Сантяго Бернабеу".

Домакините започнаха много агресивно и още в третата минута Начо Фернандес откри резултата, разписвайки се след статично положение. Централният защитник наказа грешка на Луис Муриел и Симон Кяер и от няколко метра вкара в мрежата на Серхио Рико.

След първото попадение се разигра и Кристиано Роналдо. Той се разписа на два пъти, като в 23-ата минута получи пас от Асенсио, надбяга защитата и вкара без проблем. Седем минути по-късно португалецът направи резултата 3:0 от дузпа. Тя беше отсъдена за игра с ръка на Хесус Навас.

Изпълнението на Роналдо не беше от най-високо качество, но топката мина под плонжа на Рико, за да влезе в мрежата за трети път.

До края на първата част се разписаха още Тони Кроос и Хакими.

През втората част "Реал" свали темпото драстично и просто доиграваше двубоя. Футболистите на Зидан отправиха още седем изстрела, но нито един от тях не беше в очертанията на вратата.

Дневник