След два мача без успех "Валенсия" се върна на победния път и съкрати аванса на "Барселона" на само две точки. "Прилепите" надиграха с 2:1 "Селта" (Виго), който преди седмица изненадващо спря "Барселона" на "Камп ноу". Тимът на Марселино не направи най-добрия си мач, но показа страхотна ефективност пред вратата на съперника.

Изненадващо за всички на "Местая" "Лос че" оставиха съперника им да диктува действията на терена и разчитаха на контраатаки. През първите 45 минути "Валенсия" имаше по-малко от 40% притежание на топката, но благодарение на бързите Родриго и Андреас Перейра често създаваше опасности пред вратата на Бланко.

В 28-ата минута домакините поведоха в резултата след едно от най-силните си оръжия – статичните положения. Капитанът Дани Парехо центрира от корнер, а Симоне Дзадза изскочи на първата греда, за да засече топката с глава – 1:0.

Италианецът отбеляза десетото си попадение от началото на сезона в Ла Лига и първо от края на октомври. Дзадза прекъсна суша от 331 минути без гол. Нападателят показа страхотната си ефективност, като десетте му гола дойдоха от едва 13 точни изстрела (77% успеваемост).


Футболистите на "Селта" не се отказаха и материализираха своето предимство в началото на второто полувреме, когато Яго Аспас изравни. Нападателят се възползва от колективна грешка на домакините и отбеляза своя девети гол за сезона.

След почивката гостите от Галисия играеха по-добре, но десетина минути преди края реферът Монтеро Мунуера даде изключително спорна дузпа за "прилепите". Той санкционира Уго Майо за контакт с Начо в наказателното поле, при който резервата на "Валенсия" падна доста театрално.


Дани Парехо застана зад топката и имаше огромен късмет, след като ударът му попадна в обсега на Бланко, но успя да мине под плонжа на вратаря, за да влезе в мржата.

С победата "Валенсия" отново дръпна с три точки пред "Реал" (Мадрид), а в неделя играе лидерът "Барселона". Каталунците, които са един от двата отбора в Ла лига без загуба, гостуват на "Виляреал", който заема шестото място.

Дневник