Интер" остава на върха в Серия А след нулево равенство в дербито с "Ювентус" на "Алианц стейдиъм". Дългоочакваният сблъсък между регионалните съперници от Севера не оправда надеждите за красив футбол и много голове и завърши 0:0. Шампионът "Ювентус" беше много по-активен в 169-ото издание на "Дерби д'Италия", но срещна отлично организиран тим срещу себе си, а нямаше и късмет.

"Нерадзурите" отидоха в Торино с ясната идея да не загубят двубоя и постигнаха целта си. Тактикът Лучано Спалети нареди тима си прекрасно в защита и жертва голмайстор №1 на Серия А в момента Мауро Икарди, който почти не игра с топката.

Най-добрите шансове в мача се откриха пред Марио Манджукич, но хърватският нападател нямаше ден. Първо негов удар беше избит от голлинията, а после уцели и гредата на Самир Ханданович.

Равенството спря серията на "Интер" от три поредни победи, но съставът от Милано остава без поражение от началото на сезона. Резултатът е добре дошъл за преследвача "Наполи", който в неделя среща "Фиорентина" и при успех може да се върне начело.


"Ювентус" започна без голямата си звезда Пауло Дибала, който остана на резервната скамейка. Нямаше го и капитана Джанлуиджи Буфон, който лекува контузия. "Интер" беше с всичко най-добро, като атаката водеше голмайсторът на Серия А Мауро Икарди.

"Нерадзурите" впечатлиха със спокойствието, с което играеха през първата част. Футболистите на Лучано Спалети изнасяха топката с подавания и рядко го изритваха напред, като имаха по-голямо притежание на кълбото. Въпреки че имаха предимство в този показател, гостите от Милано нямаха никаква идея как да действат в половината на "Ювентус".

Добре групираният отбор в черно и синьо остави изолиран лидера си Икарди, който не получи достатъчно подкрепа. Аржентинецът рядко играеше с топката, а когато това се случваше беше обграден от Бенатия и играещия своя 450-и мач за "бианконерите" Джорджо Киелини.

През първата част "Интер" не успя да отправи нито един удар. Това се случва за първи път на отбора от май 2014 г., когато го направи и срещу "Милан".

За сметка на това "Ювентус" беше по-настоятелен в предни позиции, а най-добрата възможност се откри пред Марио Манджукич. Хърватският нападател стреля с глава, но ударът му беше избит от голлинията от Жоао Миранда.

В края на първото полувреме Манджукич отново стреля с глава, но изстрелът му този път срещна гредата.

След почивката ситуацията на терена не се промени и "Ювентус" продължи да доминира. "Интер" играеше дълбоко в собствената си половина и за разлика от първата част този път домакините контролираха повече топката.

Едва в 52-ата минута "Интер" отправи първия си точен удар и изобщо изстрел в мача, но той не представляваше трудност за Войчех Шчезни. "Ювентус" отговори с няколко добри възможности за Манджукич, но хърватинът показа, че няма ден.

Добре се справяше и вратарят на "нерадзурите" Самир Ханданович, който спираше изстрелите на съперника, тогава когато съотборниците му грешаха. Ключова намеса словенският страж направи при силен удар на Квадво Асамоа.

В средата на втората част "Интер" поиска дузпа, след като удар на Икарди срещна ръката на Бенатия. Съдията Пауло Валери видя отчетливо ситуацията, но не посочи бялата точка.

За заключителния четвърт час на терена се появи и Дибала, който трябваше да усили нападателната мощ на "Ювентус". Аржентинецът показа желание, но също както и своите съотборници нямаше никакъв шанс да стигне до вратата на Ханданович.

След 16 изиграни мача "Интер" води с 40 точки, пред "Наполи" и "Ювентус" с по 38.

Дневник