Наполи" пропусна отличен шанс да се върне начело в Серия А, завършвайки 0:0 с "Фиорентина" на собствения си стадион "Сан Паоло". Неаполитанците записаха втори пореден двубой без победа, а на всичкото отгоре и в двата случая това става в техния дом (в предния кръг загубиха от "Ювентус"). Тимът на Маурицио Сари не се възползва от резултатите дотук и равенството на "Ювентус" и "Интер", като остава на втората позиция.

Съставът от Неапол доминираше в мача и традиционно показа вдъхновена игра пред своите тифози, но този път нямаше толкова чисти положения пред вратата на противника. Треньорът на "Ла виола" Стефано Пиоли беше затворил добре тима си и игра, за да не загуби.

Със спечелената точка, "Фиорентина" събра 22, като се намира на седмото място. "Наполи" е втори с 39, на една зад "Интер" и на една пред "Ювентус".

По-рано през деня грешна стъпка направи и "Рома". "Вълците" от Рим също завършиха 0:0 при визитата си на "Киево" на "Марк’Антонио Бентегоди" във Верона. "Джалоросите" имаха тотално надмощие и 24 възможности за гол, но не успяха да се възползват.

"Рома" е с мач по-малко и остава на 4-о място с 35 точки. Кръгът пък влезе в историята, като първите четири тима загубиха точки.

Дневник