ЦСКА повече в Първа лига след разгромен успех над "Берое" с 6:0 на стадион "Българска армия". Червените се изкачиха на първото място с 47 точки преди "Лудогорец" да изиграе двубоя си от 20-ия кръг срещу "Пирин" в Благоевград в понеделник.

Кирил Десподов откри, а след това Фернандо Каранга реализира хеттрик за най-убедителната победа на червените от началото на сезона. За трети път червените вкарват шест гол, а предишните два случая бяха 6:2 над "Ботев" и 6:1 срещу "Витоша". Бразилецът вече има 17 гола в 18 мача от началото на сезона.

Освен Каранга и Десподов, по веднъж вкараха Тиаго Родригес и Станислав Манолев в края на срещата.

Двубоят, който се игра пред празни трибуни заради наказание на ЦСКА, беше последен в първенството и за двата тима. През следващата седмица червените приемат на "Българска армия" "Лудогорец" в четвъртфинален сблъсък за Купата на България.

"Не мисля, че разликата беше толкова голяма, просто след втория гол съперникът ни вече не беше толкова агресивен и не се бореше, а ние си вкарахме положения. Доволен съм от концентрацията, която момчетата показаха, защото не беше лесно. Играхме без публика, а това винаги е проблем", каза Стамен Белчев след двубоя.

Треньорът на червените си пожела същото качество в играта срещу "Лудогорец" в предстоящия двубой.

Двубоят започна отлично за ЦСКА, който от самото начало подходи агресивно и опита да постави съперника си под напрежение. В 11-ата минута Кирил Десподов откри след пас на Каранга и удар извън наказателното поле.

"Мислихме само за "Берое" и мисля, че си пролича на терена. Говорихме само за този мач, а не за "Лудогорец", бяхме агресивни, настоятелни и всичко ни се получи. Радвам се, че си върнах титулярното място, чувствам се добре и във форма", каза играчът на мача Кирил Десподов, който затвърди доброто си представяне напоследък с гол и три асистенции.

Тимът от Стара Загора ще зимува на четвърто място с 34 точки, на пет зад "Левски" и на две пред "Ботев".

Дневник