Президентът на УЕФА Александър Чеферин пристига на посещение в София. Той идва по покана на президента на БФС Борислав Михайлов, като с него е и директорът на отдел "Национални асоциации" Зоран Лакович.

По време на посещението си Чеферин ще има няколко срещи, включително с министър-председателя Бойко Борисов и кмета на София Йорданка Фандъкова. На разговорите ще присъстват и кметове на други градове.

"Чеферин и Михайлов поддържат отлични отношения и работят заедно в изпълнителния комитет на европейската футболна централа, като президентът на Българския футболен съюз е председател на Комисията за развитие на футбола и техническа подкрепа", посочиха от БФС при обявяването на посещението.

Визитата идва около два месеца преди конгреса на футболния съюз. Очаква се Михайлов да се кандидатира за четвърти мандат, макар да не го е обявил публично. Любослав Пенев заяви, че ще опита да донесе промяна, като ще се включи в изборите.

От футболния съюз допълниха, че президентът на УЕФА "ще използва случая да разгледа подробно базата (на националните отбори в Бояна), която лично откри на 17 ноември 2016 г."

Dnevnik.bg