Мениджърът на "Манчестър юнайтед" Жозе Моуриньо се озовал в центъра на напрежение след дербито със "Сити". Той провокирал бурна разправия в тунела на "Олд Трафорд", съобщава Би Би Си.

Според информацията футболистите на "Сити" празнували победата си с 2:1 над големия си съперник.

Когато минавал покрай тях, Моуриньо "излял" на португалски емоциите си. Бразилският вратар на "Манчестър сити" - Едерсон, чул думите му и двамата влезли в остро пререкание, в което се включили още хора от двата лагера.

В резултат мениджърът на "Манчестър юнайтед" бил замерен с вода и с мляко. Въпреки това минути по-късно Моуриньо се появи на пресконференцията и пред журналистите не спомена за инцидента.

"Юнайтед" е втори, но вече изостава с 11 точки от "Сити". "Не мога да кажа още дали всичко е приключило, но определено те са по-близо от останалите. Мисля, че са добър отбор, но имат голям късмет, освен това всички съдийски решения са в тяхна полза. Футболните богове също винаги са с тях. Е, ние, "Челси" и останалите ще продължим да се борим. Във вторник идва нов кръг, така че ще опитаме да съкратим разликата", каза Моуриньо.

Преди голямото дерби също имаше напрежение. Тогава "гражданите" останаха разочаровани от отказа на "Юнайтед" да допусне камери, които да заснемат мигове "от кухнята" на мача за документалния филм за "Сити" на стойност 10 млн. паунда.

От "Олд Трафорд" се обосноваха с големия брой акредитирани медии и малкото място.

Дневник