ЦСКА 1948" няма да се включи в конкурса за базите, ползвани във времето от фалиралия ПФК ЦСКА АД. Аматьорският клуб изтъкна, че конкурсът е с предварително ясен победител в лицето на "ЦСКА - София".

Преди две седмици третодивизионният клуб посочи, че е купил документите за конкурса и ще кандидатства. От "ЦСКА 1948" отговориха пред "Дневник", че са имали голямо желание и са обмисляли всякакви варианти, но условията са такива, че не позволяват.

"За съжаление "ЦСКА 1948" няма да участва в конкурса, защото това за нас е псевдоконкурс. Един нагласен мач, в който резултатът е ясен. Победителят също е ясен - това е отборът на ПФК "Литекс", който бе преименуван съвсем наскоро. Направихме всичко възможно, денонощна работа на нашите икономисти и юристи, така че да участваме, но за съжаление така изнесените правила не ни позволиха да участваме", каза председателят на управителния съвет на клуба Добрин Гьонов.

Срокът за подаване на документите изтича днес в 17.00 часа, а участниците в конкурса ще бъдат обявени в сряда в 11.00 часа. По всяка вероятност документи ще подаде само "ЦСКА - София".

От "ЦСКА 1948" смятат, че "условията са направени специално за едно дружество". Сред задължителните критерии за включване в конкурса бяха кандидатът да има капитал от 5 млн. лева и оборот от поне 15 млн. лева без ДДС за последните три финансови години.

Аматьорският клуб изрази притеснения, че годишният финансов отчет на "ЦСКА - София" разкрива натрупване на загуби и нестабилно финансово състояние, което поставя под въпрос дали ще бъде защитен държавният и общественият интерес при сключване на договор за ползването на базите на фалиралия ПФК ЦСКА АД.

Спортното министерство, което е собственик на базите, създаде дружеството "Сердика спортни имоти". "Цялата процедура се проточи месеци, за да може да се подготви процедурата така, че дори да не можем да обжалваме условията по провеждането на конкурса", каза Никола Газдов, член на "ЦСКА 1948".

Според него въпреки неучастието в конкурса "ЦСКА 1948" има резервен план за развитието си. "Ако загубиш битка, трябва да се изправиш и да продължиш", каза той.

Дневник