Лудогорец" ще посрещне "Милан" в Разград, а не на Националния стадион "Васил Левски" в София. Това обяви изпълнителният директор на клуба Ангел Петричев след жребия за първия кръг от директните елиминации в Лига Европа.

"Щастливи сме, че ще имаме възможност да се изправим срещу голям клуб като "Милан". Изпитваме огромно уважение към тях, но "Лудогорец" е отбор, който натрупа опит на европейската сцена и вече успя да изненада доста европейски грандове", каза Петричев пред италианското радио TMW.

Според него "Милан" няма да подцени "Лудогорец". "Ако го направят, ще бъдат лошо изненадани. Но не мисля, че това ще се случи", каза Петричев. По думите му разградчани ще играят открито, независимо че се изправят срещу един от фаворитите в турнирa.

"Вярно е, че залагаме на повече бразилци, отколкото българи. Това е нашата философия в момента, особено в европейските турнири. Но в бъдеще бихме искали да разчитаме на повече българи. Инвестираме много в нашата школа", каза още Петричев.

Старши треньорът на "Лудогорец" Димитър Димитров сподели, че играчите са останали доволни от жребия. "Доста емоционално (го приеха). Чувах възгласи от съседните стаи. Най-вероятно са искали такъв отбор. Мисля, че като настроение и емоция нещата се припокриват с преди години, когато "Лудогорец" срещна "Лацио". От сърце и душа ми се иска да продължим напред", каза той пред "Гонг".

Димитров отчете, че "Милан" не се намира в добро състояние. "Очакванията бяха доста по-големи, защото те направиха мащабна селекция тази година. Резултатите не са толкова добри, но все пак "Милан" си остава "Милан" и има изключително качествени футболисти."

"Милан" винаги е бил един от грандовете в италианския футбол, така че не очаквам да останат на настоящата си позиция. Но това са си техни проблеми. Нас ни интересуват нашите неща", допълни треньорът на българския шампион.

Дневник