Само едно дружество е подало документи за участие в конкурса за отдаване под наем на стадион "Българска армия" и тренировъчната база "Панчарево". Това е ръководеният от Гриша Ганчев ПФК "ЦСКА - София", съобщи спортният министър Красен Кралев.

Срокът за подаване на документи изтече днес в 17.00 часа. Желаещите да участват в конкурса трябваше да внесат депозит от 100 хиляди лева. Сумата е била преведена в посочения срок, а документите са били депозирани от изпълнителния директор на "ЦСКА - София" Пламен Марков, обяви Кралев.

Другото дружество, което претендираше за базите - "ЦСКА 1948", се отказа от участие. Аматьорският клуб е закупил документацията, но днес обяви, че няма да се включи в процедурата.

"За нас това е псевдоконкурс. Един нагласен мач, в който резултатът е ясен. Победителят също е ясен - това е отборът на ПФК "Литекс", който бе преименуван съвсем наскоро", каза председателят на управителния съвет "ЦСКА 1948" Добрин Гьонов.

От клуба заявиха пред "Дневник", че са имали голямо желание и са обмисляли всякакви варианти, но "условията са такива, че не позволяват". Сред задължителните критерии за включване в конкурса бяха кандидатът да има капитал от 5 млн. лева и оборот от поне 15 млн. лева без ДДС за последните три финансови години.

"На 13 декември 2017 г. от 11.00 часа в открито заседание комисия от петима членове, определена със заповед на изпълнителния директор на "Сердика спортни имоти ЕАД", ще отвори документите, за да определи дали "ЦСКА - София" отговаря на условията за допустимост", обясни Кралев.

Дневник