Едно от зрелищните изпълнения на Григор Димитров по пътя към титлата в Синсинати беше избрано за удар на 2017 г. Атрактивният плонж на българина, който му донесе точка срещу японеца Юичи Сугита в четвъртфиналите на турнира, спечели убедително класацията на Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП).

Димитров постигна категоричен успех над Сугита с 6:2, 6:1, а впоследствие завоюва първата си титла от сериите "Мастърс 1000". Печелившият плонж на световния номер 3 събра 33% от гласовете в допитването, което се поведе в рамките на шест дни.

Българинът беше единственият в класацията с две изпълнение сред десетте номинирани. Другото беше от двубоя с Рафаел Надал в четвъртфиналите на мастърса в Шанхай. Двамата показаха впечатляващ атлетизъм при едно разиграване, което Димитров спечели с изключително изпълнение на мрежата и изправи зрителите на крака.

Изпълнението зае трето място в класацията с 12% от гласовете. На втора позиция с 13% се нареди страхотният удар зад гърба на уругваеца Пабло Куевас срещу Александър Зверев на мастърса в Мадрид.

Останалите претенденти бяха Хуан Мартин дел Потро (12%), Диего Шварцман (9%), Рафаел Надал (8%), Доминик Тийм (7%), Александър Зверев (3%) и Ник Кириос (2%).

Dnevnik.bg