Двукратната шампионка от Australian Open Виктория Азаренка ще участва на първия турнир от Големия шлем за 2018 г., потвърдиха организаторите. Тенисистката от Беларус спечели трофея в Мелбърн през 2012 и 2013 г., когато беше и №1 в световната ранглиста.

Азаренка не е играла в Австралия от 2016 г., когато достигна четрътфинал, но след това отпадна от бъдещата шампионка Анжелик Кербер. От последните шест турнира от Големия шлем тя участва само на "Уимбълдън" през този сезон, но отпадна в четвъртия кръг.

Тя се оттегли от корта за кратко заради раждането на сина си Лео през декември 2016 г. След това битката за попечителство с бившия ѝ приятел Били Макийг попречи на тенисистката от Беларус да играе през сезона. В момента Азаренка е №210 в световната ранглиста.

"Ситуацията на Вика в момента е доста трудна, но тя има нашата пълна подкрепа и ние решихме да направим жест към нея. Като двукратен шампион тук тя заслужава покана, затова получава "уайлд кард" за 2018 г", каза директорът на турнира Крейг Тайли.

Бившата №1 в света коментира новината и изрази задоволството си от факта, че ще играе в Мелбърн.

"Много съм развълнувана, защото това е моят любим турнир. В Австралия винаги е много приятно и се радвам, че ще се върна. Спечелих там два пъти и винаги се чувствам добре на корта. Годината беше трудна за мен и връщане на корта още през януари ще бъде наистина позитивен старт на 2018 г.", каза Азаренка.

Откритото първенство по тенис на Австралия ще се проведе между 15 и 28 януари.

Dnevnik.bg