ЦСКА е добре осигурен финансово, заяви адвокатът, представляващ клуба Станислав Трендафилов при отварянето на документите в конкурса за базите. "ЦСКА - София" е единствен участник и очаква на 3 януари 2018 г. да бъде обявен за победител, а до седмица след това да подпише договор за ползване на "Българска армия" и Панчарево.

"За да сме подали заявление за участие в конкурса, значи сме преценили, че отговаряме на условията. И второ, мисля, че клубът е доста добре финансово осигурен. Виждате го по това, което се прави и което вече е направено", каза Трендафилов.

"Представили сме инвестиционна програма, която считаме, че ще успеем да спазим. Представили сме дългосрочна стратегия за развитие на двете бази. Добре знаете, че към момента претърпяват развитие, благодарение на направените инвестиции", допълни адвокатът. Той посочи, че клубът се надява след промени в закона да може да получи базите за 30 години.

Нито той, нито спортният директор на клуба поискаха да разкрият подробности около инвестиционното предложение. "Предвиждат се много нови неща - изграждане на нови стадиони, терени", каза Трендафилов. По думите му повече ще бъде казано, когато се сключи договорът със "Сердика спортни имоти".

Червените представиха партньорство с "Вайбър". През ноември такова обяви и "Левски", но сега от "Българска армия" посочиха, че са "първият и единствен български футболен клуб с чат бот във "Вайбър".

"Ботът е интегриран в официалния публичен акаунт на ЦСКА и предоставя на последователите във "Вайбър" повече информация за билети и мачове на клуба, както и новини около отбора. В рамките на следващите няколко месеца чат ботът ще бъде обогатен, за да даде на феновете на клуба още възможност за интеракция - да печелят награди, свързани с любимия отбор", обявиха от клуба.

Вече има активен и пакет със стикери, които са безплатни.

"Това е голямо предимство пред останалите клубове. Още едно средство за нашите фенове да обменят информация. И най-скептичните наши фенове, и техните изисквания ще бъдат удовлетворени. Надявам се тази съвместна дейност да бъде дългосрочна", заяви Марков.

ЦСКА продължава подготовката си за мача с "Лудогорец" от четвъртфиналите за Купата на България. Червените приемат шампиона в четвъртък от 17.30 часа на "Българска армия".

"Подчертавам, че много силно желаем да спечелим купата. Рано или късно трябваше да срещнем "Лудогорец". Съдбата е предопределила сега да играем с тях. Ще направим всичко възможно да се поздравим с успех", каза Марков.

На въпрос кой е фаворит в срещата спортният директор заяви, че няма какво друго да отговори освен "ЦСКА". Към мнението му се присъединиха нападателите Фернандо Каранга и Кирил Десподов.

Бразилският голмайстор на отбора посочи, че след убедителната победа с 6:0 срещу "Берое" ЦСКА е натрупал увереност.

Dnevnik.bg