Потребители в социалните мрежи са пожелали на американската скиорка Линдзи Вон "да счупи врата си" заради коментари относно президента на страната Доналд Тръмп. Това разкри най-титулуваната жена в Световната купа по ски чрез профила си в "Инстаграм".

Преди седмица Вон даде интервю за CNN, в което заяви, че иска "да представи народа на Съединените щати на олимпийските игри, а не президента".

"Моето интервю предизвика доста коментари, някои позитивни, други негативни. Но е наистина жалко да прочета мнение, където хората ти желаят да си счупиш врата или че Бог трябва да ме накаже за думите ми", написа Вон.

Скиорката твърди, че в интервюто си е обяснила, че всеки спортист трябва да представя родината си, а не определена политическа партия или определен човек. Тръмп, който по принцип е много активен в социалните мрежи и често коментира спортни въпроси, този път не написа нищо.

Според Вон страната е разединена, затова призова към обединение на всички американци, "които трябва да гледат в една посока".

Вон спечели златен медал в спускането на олимпийските игри във Ванкувър през 2010 г., но пропусна игрите в Сочи заради контузия. От началото на сезона тя продължава да има проблеми с контузии и падания, които ѝ пречат да си върне оптималната форма.

"В следващите два месеца трябва да вляза в оптимална форма и да се подготвя по най-добрия начин, за да представя достойно Съединените щати на олимпийските игри", завърши Вон.

Dnevnik.bg