Ливърпул" и "Арсенал" направиха грешни стъпки в битката за топ 4 след нулеви равенства срещу два от отборите в дъното на класирането - "Уест бромич" и "Уест хем".

Ромелу Лукаку сложи край на головата си суша, за да изведе "Манчестър юнайтед" до минимална победа с 1:0 при домакинството на "Борнемут", а "Тотнъм" спечели с 2:0 срещу "Брайтън" у дома.

"Червените дяволи" събраха 38 точки и върнаха разлика от 11 точки до убедителния лидер "Манчестър сити", който тази вечер постави рекорд по поредни победи във Висшата лига. Тимът на Жозе Моруиньо се откъсна с три точки пред шампиона "Челси", който заема третата позиция.

"Тотнъм" се изкачи в първата четворка с 31 точки. Със същия актив, но с по-лоша голова разлика са "Ливърпул" и "Бърнли". "Арсенал" е седми с 30 точки след третия си пореден мач без победа в шампионата.

"Арсенал" изигра много безличен мач срещу "Уест хем" въпреки промените в предни позиции. Оливие Жиру замени Александър Лаказет в центъра на атаката, а Алекс Иуоби застана на десния фланг. Място в стартовия състав получиха още Аарън Рамзи и Ейнсли Мейтланд-Нилс.

Тимът на Арсен Венгер очаквано контролираше топката през повечето време, но много трудно стигаше до ситуации за гол. "Уест хем" беше добре организиран в отбрана, а в същото време беше отборът, който атакуваше по-опасно.

В 15-ата минута Марко Арнаутович прати топката във вратата на "Арсенал" след чудесен удар с глава, но попадението беше отменено заради засада. Гостите също бяха близо до гола при една ситуация, но изстрел на Иуоби срещна страничната греда.

След почивката "Арсенал" натисна, но повечето удари на гостите не намираха целта. Адриан също беше много стабилен на вратата в редките случаи, когато трябваше да се намесва. В последната минута на редовното време "Уест хем" можеше да открадне трите точки, но страхотен удар на Хавиер Ернандес разтресе напречната греда и тупна на голлинията.


На "Анфийлд" "Ливърпул" записа второ поредно равенство след това срещу "Евертън" (1:1) през уикенда. Юрген Клоп заложи на "фантастичната четворка" в атака - Мохамед Салах, Филипе Коутиньо, Роберто Фирмино и Садио Мане. Това обаче не помогна на "мърсисайдци" да пробият стената на "Уест бромич".

Двата отбора изиграха двуостър мач, в който имаше чудесни възможности за гол и пред двете врати. В 82-ата минута влезлият като резерва Доминик Соланке прати топката в мрежата на "Уест бромич", но попадението правилно беше отменено заради игра с ръка.

"Манчестър юнайтед" също не беше никак убедителен у дома срещу "Борнемут". Играта на "червените дяволи" дотолкова не се хареса на феновете, че от трибуните на "Олд трафорд" започнаха да се чуват призиви "атака, атака".

"Борнемут" започна по-добре мача и единствено поредната порция страхотни намеси на Давид де Хеа лиши гостите от гол. Домакините поведоха в 26-ата минута с първия си точен удар. Остро критикуваният за играта си Лукаку се реваншира за пропуските в последните срещи и отбеляза с глава след подаване на Хуан Мата.

През втората част тимът на Моуриньо игра доста прагматично и често приемаше играта в своето наказателно поле. Домакините все пак имаха две добри възможности да решат мача с втори гол.

Антони Марсиал направи огромен пропуск в 60-ата минута, а мощен удар на Маркъс Рашфорд в 72-ата минута срещна гредата. Домакините трябваше да треперят в последния минути, но удържаха крехкия си аванс.


"Тотнъм" също имаше доста трудности срещу новака "Брайтън", но спечели с два гола в края на двете полувремена.

Десният краен бранител Серж Орие, който замени Киърън Трипиър в стартовия състав, откри резултата в 40-ата минута. Намиращият се в страхотна форма Хьон Мин Сон вкара гола на успокоението за "шпорите" в 87-ата минута.

Дневник